Çin 2020 yılının en iyisi olabilir!

0
348 Okunma
Çin en iyi tasarımlar

Çin 2020 yılının en önemli tasarımlarına imza atıyor. Bu noktada değerlendirildiğinde tasarım trendlerini domine ediyor desek yanlış olmaz. Gelin beraber Çin imzalı en iyi tasarımlara bakalım.

Birkaç yıldır hem teknoloji hem global pazara sunduğu ürünlerle adından söz ettiren Çin, şimdi de tasarımlarıyla konuşuluyor. Akıllı telefon tasarımlarından, dünyaca ünlü markaların tasarım mağazalarına, saatlerden akıllı bavul gibi ürünlerin tasarımlarına kadar sayısız alanda liderlik koltuğuna oturuyor.

Tasarım Ödülleri yarışmasına bakıldığında Çin bir süredir lider sırada yer alıyor.  Çin’i  ABD, Japonya, İtalya ve İngiltere, küresel tasarım sıralamasında takip ediyor olsa da farklı tasarımlarla ve fiyatlarıyla Çinli tasarımcıların ürünleri ön plana çıkıyor. Bu noktada değerlendirildiğinde dünya pazarında Huawei, Xiaomi, One Plus ve Vevo gibi markalarla teknoloji alanında karşımıza çıkıyor.

Özellikle ABD ve Avrupa pazarında önemli bir çıkış yakalayan Çinli üreticilerin, bu başarısında performansı iyi ürünlerin yanında bir de uygun fiyatlarıyla karşımıza çıkıyor. Gelin bir süredir listenin başında yer alan Çin’in bu konuma nasıl yerleştiğine bakalım.

Xiaomi IDMIX Powerbank Tanıtıldı!

1) Flexpai Katlanabilir Akıllı telefon 

Çin en iyi tasarimlar

Bakıldığında bu alana önemli bir atılım var. Bu nedenle Samsung, Huawei ve Motorola’nın da katıldığını görüyoruz ancak Flexpai, satışa sunulan ilk katlanabilir akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle bu listeye girmeye hak kazandı diyebiliriz.

2) Nike+ Run Club Pop-up Spor kabini

Çin en iyi tasarımlar

Spor salonu olarak tasarlanan bu konsept spor kabini altıgen formuna sahip ve her kabinde bir koşu bandı bulunuyor. Farklı bir tasarım benimseyen tasarımcılar, pop-up’a gönderme yapıyor. Şangay’da bulunan bu kabinin kişileri spor yapmaya çekmek için tasarlanması ise gerçekten de başarılı olmuş.

3)Ultratime 001

Çin en iyi tasarımlar

Klasik saatlerden sıkıldıysanız, Ultratime 001 tam da size göre bir tasarım. Hatta tasarım ödülü dahi kazanan bu saatin, minimalizme bağlı olanlar için güzel bir tercih olacağı aşikar. Dönen disklerden ve gümüş kadranlardan oluşan saat, Bob Lei, Fever Chu ve Jay Chan tasarımı olarak karşımıza çıkıyor.

4) Floh: Hem bavul hem scooter

Çin en iyi tasarımlar

Elektrikli scooter’ların popülerliğinden ve pratikliğinden bahsetmemize gerek yok sanıyoruz. Bu seyahat bavulu aynı zamanda scooter’a da dönüşüyor ve taşımayı eğlenceli bir hale getiriyor. Eğer scooter formunda kullanmak istemiyorsanız, katlayarak normal bir bavul olarak da kullanabiliyorsunuz.

5)Lenovo YOGA 900s

Çin en iyi tasarımlar

Tasarım ve teknolojiyi birleştiren bu ürün de ise Microsoft Surface Book ile karşılaştırılabilir, kıvrılabilir menteşeli bir yapı bulunuyor. Bir dizüstü bilgisayarda olması beklenen özellikleri barındıran Lenovo YOGA 900s Çinli tasarımcıların imzasını taşıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz