Moda alanına Facebook yapay zekası da giriyor

0
149 Okunma
Facebook

Bildiğiniz gibi Facebook sosyal medya devi özelliğinin yanında birçok teknoloji alanına da yatırım yapıyor. Bu alanlar arasında yer alan yapay zekalı sistemlere bir yenisi daha eklendi. Artık Facebook’un yapay zekası sayesinde moda tavsiyeleri alacaksınız! Facebook bunun nedenini bir kişinin yapay zeka sayesinde daha şık hale gelmesi olarak açıklanıyor.

Fashion++ adı verilen yapay zeka projesi için araştırmacılar henüz konunun çok erken aşamada olduğunu aktarıyor. Geliştirme aşamasında olduklarını aktarsalar da araştırmanın ilerleyen ayağında önemli atılımlar sağlayacağı düşünülüyor.

Facebook yapay zekasıyla moda alınına adımını atıyor

Facebook araştırma ekibi, söz konusu modadan anlayan yapay zeka ağını oluşturmak için, binlerce moda olarak tabir edilen kıyafetlerin görsellerini göstererek eğitti.

Bu sistemin daha iyi anlaşılması için bir örnek verelim. Bir kıyafet almaya karar verdiğiniz ve bunu yapay zekaya danıştınız. Yapay zeka size yeni bir kıyafet almaktan ziyade sizi mevcut kıyafetlerinizle trende uygun önerilerle giyinmenizi sağlıyor, elbette önerilerine uyup uymamak sizin elinizde.

Aynı zamanda bu proje ile birlikte yapay zekanın yaratıcı yönünü de görmüş olacağız. Hatta bu algoritmanın moda tasarımcılarına da ilham olacağı tahmin ediliyor .

Huawei Watch GT 2 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz