Huawei Watch GT 2 tanıtıldı! Özellikleri ve fiyatı

0
831 Okunma
Huawei Watch GT 2

19 Eylül’de Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen Huawei etkinliği ile beraber Huawei Watch GT 2 özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı. Mate 30 ailesi ile birlikte tanıtılan yeni akıllı saat, 14 saatlik pil ömrü ile dikkat çekiyor. Huawei Watch GT 2 fiyatı da bu etkinlikte netlik kazandı.

Huawei Watch GT 2 özellikleri

Huawei Watch GT 2 özellikleriile ilgili detaylara ilk olarak tasarımdan başlayacak olursak, önceki nesle göre daha geniş bir ekranla bizi karşıladığını söyleyebiliriz. 46mm ve 42mm olmak üzere iki farklı boyut ile birlikte gelen akıllı saatin 46mm’lik versiyonunda 454 x 453 piksel çözünürlüğünde ekran kullanılıyor. Küçük versiyonda ise ekran 390 x 390 piksel çözünürlüğünde. Her iki modelin piksel yoğunluğu ise 329 ppi. 46mm’lik versiyonun ekranı 1,39 inç büyüklüğündeyken, 42mm’lik versiyonun ekran büyüklüğü 1,2 inç olarak karşımıza çıktı.

Huawei Watch GT 2 özellikleri

Gücünü Kirin A1işlemciden alan saat bu işlemci ile çok daha iyi bir Bluetooth bağlantısı sağlıyor. Huawei’nin iddiası; kullanıcının telefonunu yatak odasında şarja takmasına rağmen saati oturma odasında kullanabileceği yönünde. Ancak, bu tabii bireysel kullanımda deneyimlenmesi gereken bir özellik. İşletim sistemi tarafında ise karşımıza LiteOS çıkıyor. Bir süredir HarmonyOS dedikoduları da böylelikle ortadan kalkıyor.

Her iki model de4 GB dahili depolama alanı yer alıyor. 46mm’lik versiyonda 32 MB, diğer versiyonda ise 16 MB RAMgörev alıyor. Bluetooth kulaklıkların doğrudan bağlanabildiği saatte yerleşik GPS ve adımsayar gibi sensörler kullanılıyor. Tüm bu özellikler, özellikle spor sırasında oldukça pratik olacak diyebiliriz.

Üzerinde yerleşik bir mikrofon ve hoparlörle gelen saat ile müzik dinlemek mümkün. Hoparlör ve mikrofon ikilisi aynı zamanda saat ile doğrudan arama yapılabileceğine de işaret ediyor. Ancak, yine de bunun için telefona ihtiyaç duyuluyor. Watch GT 2modelinde dahili bir SIM kart girişiyok.

Gelelim saatlerin batarya performanslarına. Öncelikle belirtelim; 46mm’likWatch GT 2′de 455 mAh batarya kullanılıyor. 42mm’lik modelde ise batarya büyüklüğü 215 mAh. Bu batarya büyüklükleri 46mm’lik model için 2 haftalık pil ömrü anlamına geliyor. 42mm’lik küçük versiyon ise tamamen dolu şarjla 1 hafta kullanılabiliyor. Tabii bu tamamen kişisel kullanıma bağlı olarak değişebilir.

Saatlerde mikrofonve hoparlörünyerleşik olarak geldiğini söyledik. Ayrıca, ivmeölçer, jiroskop, magnetometre, kalp atış hızı sensörü, barometre, ortam ışığ sensörü, kapasitif sensör, GPS ve Bluetooth 5.1 de saatlerin sensörleri ve bağlantıları arasında yer alıyor.

50 metreye kadar su geçirmeyen akıllı saatlerin gövdesi metal ve plastik seçeneklere sahip. Kayış tarafında ise deri ve metal alternatifleri bulunuyor.

Watch GT, daha küçük olan 42mm’lik versiyonun ise daha zarif ve daha minimal tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.  Bu bağlamda saat, bu yılın başlarında yayınlanan Samsung Galaxy Watch Activeile bir benzerlik taşıyor.

Huawei Watch GT 2 fiyatı

Huaweri Watch GT 2 fiyatıda düzenlenen lansman ile birlikte belli oldu. Huawei Watch GT 2 fiyatı tahmin edebileceğiniz gibi boyutlarına göre farklılık gösteriyor. 42mm’lik saatin fiyatı 229 euro olarak açıklanırken, 46mm’lik versiyonun fiyatı 249 euro olarak belirlendi.

Michael Kors yeni akıllı saatleriyle IFA’da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz