Molly-Mae Hague Instagram çekilişi ile kuralları çiğnedi

0
195 Okunma

Instagram çekilişleri ile birçok ünlünün başı dertte. Yeni isim Molly-Mae Hague oldu. YouTube abone sayısını kutlamak için yapılan çekilişte yüksek miktarda ödül dağıtıldı. Fakat kullanıcılar çekiliş sonuçlarının adil olmadığını düşünüyor. Geçmiş yıllar da da benzer durumların yaşandığı çekilişler ile ilgili kullanıcılar şikayette bulundu.

Molly-Mae Hague yaptığı çekiliş ile gündemde

Molly-Mae Hague

YouTube kullanıcı sayısını kutlamak için yapılan çekiliş Louis Vuitton çantalar ve Apple ürünlerini içeriyordu. Çekilişin sonuçlanmasının ardından kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Reklam Standartları Kurumu’na gelen şikayetlerin ardından inceleme yapıldı ve 12 kişinin şikayeti kabul edildi.

Sosyal medya meteor taşı haberleri ile çalkalanıyor

Türkiye’de de birçok ünlü ve Influencer tarafından yapılan çekilişler bir robot ya da resmi kurumlar aracılığı ile sonuçlanıyor. Fakat iddialara göre bu çekilişin sonuçlandırılmasında bütün kullanıcılar robota giremedi. Yapılan çekilişe katılma kuralları oldukça kolay.  Birçok sosyal medya çekilişi gibi takip ve arkadaş etiketleme sonucu çekilişe katılabiliyorsunuz. Fakat çekilişin sonuçlanması sırasında gerçekliği doğrulayacak bir kanıt bulunmuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Reklam Standartları Kurumu sosyal medya da bu tür çekilişlerin yapılırken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz