Mukbang nedir? Mukbang nasıl yapılır?

0
908 Okunma

Son zamanlarda YouTube’da en çok içerik üretilen ve izlenen videolar ASMR ve mukbanglar. Bugün YouTube’da popüler olan izlenme oranı yüksek mukbang videolarından bahsedeceğiz. Peki mukbang nedir? Mukbang videolar nasıl çekilir? İşte yanıtı…

Mukbang nedir?

YouTube’da ASMR kadar popüler olan diğer bir içerik türü ise mukbang. Bu tür içerikler YouTube’da büyük oranda izleniyor. Aynı zamanda bu tür içerik üretenler Instagram sayfalarında mukbang videolarını da paylaşarak sosyal medyada büyük takipçi sayısına sahip oluyorlar.

Mukbang adı verilen videolar “eating show” olarak adlandırılıyor. İçeriği üreten kişiler özellikle ses çıkartan yiyecek ve atıştırmalıkları seçiyorlar. Özel mikrofon veya yaka mikrofonu ile yedikleri yemeğin sesinin duyulmasını sağlıyorlar. Bu tür videolar YouTube üzerinden arandığında ise çoğunlukla Koreli YouTuberlar’ın videolarına denk geliniyor. Genellikle YouTuberlar bu tür videolar çekerek gelir elde ediyorlar.

Eğer siz de bu tür içerikler üretmek istiyorsanız YouTube ile ilgili içeriklerimizi okuyabilirsiniz.

Peki siz daha önce hiç mukbang video izlediniz mi? Eğer izlediyseniz en sevdiğiniz mukbang kanalı hangisi? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz