Mutfak aletleri Siri ile anlaşacak!

0
232 Okunma

Evdeki elektrikli ev aletleri genellikle Amazon Alexa ya da Google Asistan üzerinden kontrol ediyor. Ancak mutfak teknolojisi şirketlerinden biri olan Drop bunu Siri ile yapmaya hazırlanıyor. Drop, Siri’nin sesli komut sisteminin Google ve Alexa’dan çok daha üstün olduğu için bu kararı aldığını açıkladı. Siri entegrasyonu sayesinde kullanıcı mutfak aletleri ile konuşacak.

Daha önce rehberli yemek tarifleri ve cihazları uzaktan kontrol etmeye yarayan uzaktan kumandalar geliştiren Drop, sesli komut sistemine ise ilk defa giriş yapıyor. 

Drop’un yeni sistemi sayesinde hamur yoğururken fırınla iletişime geçmek çok kolay. Böylece fırını istediğiniz sıcaklığa getirebilir ve vakit kaybetmeden yiyeceğinizi fırına atabilirsiniz. Ayrıca ıslak ya da yağlı ellerinizle bir mutfak aletine dokunmak için elinizi yıkamak yerine sesinizle ona komut verebilirsiniz. Bu mutfakta hem önemli bir zaman tasarrufu hem de konfor sağlar. 

Drop’un yeni sistemi için Siri entegrasyonunu tercih etmesindeki bir başka neden ise güvenilirlik. Apple’ın gizlilik konusunda sağlam bir duruşu olduğunu düşünen şirket, bulut verilerinin analiz edilirken kullanıcı gizliliğine önem verilmesini istiyor. 

Drop ses kontrolü mutfak aletleri arasında şimdilik yalnızca Home Connect teknolojisine sahip Bosch markalı kahve makinelerinde kullanılıyor.

İşte sistemin nasıl çalıştığını gösteren bir video:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz