Mutlaka izlemeniz gereken en iyi 25 animasyon filmi

0
683 Okunma

Herkesin kendine vakit ayırmak istediği ve planlar yaptığı zamanlar vardır. Bazıları kitap okurken veya dışarıda arkadaşları ile buluşmayı tercih ederken bazıları da film izleyerek zamanını değerlendirir. Bugün sizler için çocuklarınızla izleyebileceğiniz yapımları listeledik. İşte mutlaka izlemeniz gereken en iyi 25 animasyon filmi…

En iyi 25 animasyon filmi

Luka

KONUSU: Animasyon, Alberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka’nın hikayesini anlatıyor. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin altında yaşayan deniz canavarlarıdır. Bir gün iki arkadaş kendi hayatları ile ilgili önemli bir sırrı keşfederler.

TÜR: Animasyon, Aile

Ailem Robotlara Karşı

KONUSU: Katie Mitchell, hayalindeki okulu kazanmıştır ve yeni arkadaşları ile tanışmaya can atıyordur. Babası Rick ise aile fertleri arasındaki bağı güçlendirmek istiyordur. Bu yüzden Katie’yi okula götürmek için uzun bir yolculuğa çıkarlar. Ancak çıkan robot ayaklanması ailenin tüm planlarını altüst edecektir.

TÜR: Animasyon, Komedi, Macera

Karmakarışık

KONUSU: Hanedanlığın en çok aranan ve en etkileyici eşkiyası Flynn Rider, bilinmeyen bir zaman ve krallıkta gizemli bir kulede saklanırken, o kulede yaşayan altın sarısı saçlara sahip Rapunzel tarafından esir alınır. İkili bir anlaşma yaparak aksiyon dolu bir maceraya yelken açarlar.

TÜR: Animasyon, Aile

Ratatuy

KONUSU: Şişman fare Remy, aşçı olabilme hayali kuruyordur. Hayalini gerçekleştirmek için Paris’in yolunu tutar ve kaza eseri kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Tek hayali aşçı olmak olan Remy için işler hiç kolay olmayacaktır.

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile

Ters Yüz

KONUSU: Animasyon, küçük bir çocuğun hayatını konu alıyor. Küçük Riley için hayat yeni taşındıkları ev ile birlikte değişmeye başlar. Riley’in zihninin içinde yaşayan ve ona günlük tavsiyeler veren duygular alışma sürecinde ufak bir kaosa neden olacaktır.

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile

Yukarı Bak

KONUSU: Animasyon, rastlantı eseri karşılaşan iki çocuğun hikayesini konu almaktadır. Ellie’nin tüm hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise Ellie’nin dileğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki çocuk büyür, evlenir ve yaşlanırlar. Ölüm Ellie’nin kapısını çalar ve Carl, eşinin hayalini gerçekleştirmeye çalışır.

TÜR: Animasyon, Aile, Fantastik

Coco

KONUSU: Animasyon, 12 yaşındaki Miguel’in ölüler diyarındaki macerasını konu ediniyor. Miguel’in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’dur. Efsanevi gitarist hayatını kaybetmiştir ve onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel, bir gün ünlü müzisyenin gitarını bulur.

TÜR: Animasyon, Fantastik, Aile

Çılgın Hırsız

KONUSU: Gru’nun en büyük hayali dünyanın uydusu Ay’ı ele geçirmektir. Gru, küçük köleleri ile birlikte dünyanın kaderini değiştirecek olan planını uygulamak için son hazırlıklarını yapmaktadır. Üç küçük yetim olan Margo, Edith ve Agnes, Gru ile karşılaştıklarında onda hiç kimsenin göremediği bir ayrıntıyı fark ederler.

TÜR: Animasyon

Madagaskar

KONUSU: Aslan Alex, zürafa Melman, su aygırı Gloria ve zebra Marty, güzel bir hayvanat bahçesinde yaşayan ve iyi anlaşan bir dörtlüdür. Bir gün hayvanat bahçesinin dışında ne olduğunu merak eden Marty, hayvanat bahçesinden kaçar. Onu seven arkadaşları da onu tekrar geri getirmek için peşinden giderler. Kaçarak başlayan bu yolculuk, dört arkadaşın kendini Madagaskar’da bulmaları ile sonuçlanacaktır.

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi

Patron Bebek

KONUSU: 7 yaşındaki Tim’in en büyük hayali bir köpek sahibi olmaktır. Annesi ve babası küçük bir bebeği evlat edinmiştir. Ancak bu bebekte bir gariplik vardır. Sürekli takım elbise giymektedir ve anne-baba ortada olmadığında akıcı olarak konuşmaktadır. İlk başta anlaşamayan ikili, sonrasında bir anlaşma yapar.

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile

Sihirli Ejder

KONUSU: Din, hayalleri olan bir üniversite öğrencisidir. Din’in yolu bir gün dilekleri gerçekleştirebilen ejderha Long ile kesişir. İkili Din’in uzun süredeir kayıp olan arkadaşı Lina’yı bulmak için macera dolu yolculuğa çıkarlar.

TÜR: Animasyon, Macera

Evim

KONUSU: Kendi halkı tarafından kovalanan ve düşmanlardan kurtulmak için Dünya’da bir yere saklanmaya karar veren Of, peşindeki düşmanlara yanlışlıkla saklandıkları yeri ifşa edince büyük bir karmaşa başlar. Of, tek çareyi bir genç kızdan yardım almakta bulur.

TÜR: Animasyon, Komedi, Macera

Ralph ve İnternet

KONUSU: Oyun alanının Turbo’nun intikamından kurtatılmasından 6 yıl sonra Sugar Rush oyunu yeni bir tehlike altındadır. Oyun bozulmuş ve çalışması için yeni bir parçaya ihtiyaç vardır. Eski düşman ve yeni arkadaşlar olan Ralph ve Vanellope, oyunu kurtarmak için oyun salonuna internet aracılığıyla girmek zorunda kalır.

TÜR: Animasyon, Macera

Buz Devri

KONUSU: Buzul çağı, tüm dünyada hüküm sürmeye başlamıştır. Uzun tüylü, kendi halinde olan bir mamut, karizmatik ve dişli bir kaplan ve bir rakun o kaos esnasında bir araya gelirler. Üçlü buldukları bebeği, ailesine ulaştırmak için maceralı bir yola çıkarlar.

TÜR: Komedi, Animasyon

Cesur

KONUSU: Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor’un okçuluk konusunda yetenekli kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inanan Merinda, ülkesinde yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Merida’nın krallık içinde aldığı kararlar düzeni bozar.

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi

Karlar Ülkesi

KONUSU: Krallık, Karlar Kraliçesi’nin laneti sonrasında ebediyen sürecek kış mevsimine mahkum edilmiştir. İyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi’ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, insanları tekrar eski güzel günlerine döndürmeye karar verir.

TÜR: Animasyon, Macera, Müzik

Kırmızı

KONUSU: Animasyon, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan 13 yaşındaki Mei Lee’nin hayatını konu alıyor.

TÜR: Animasyon, Aile, Komedi

Alvin ve Sincaplar

KONUSU: Üç sincap, mütevazi kovuklarında yaşarken evleri yılbaşı ağacı satan bir firma tarafından kesilir. Yolculuk Ian Hawk’ın mekanına doğrudur. Bu üç küçük sincap’ın yolu şarkı yazarı Dave ile kesişir ve macera başlar.

TÜR: Komedi, Animasyon

Şirinler

KONUSU: Büyücü Gargamel, Mavi Ay kutlamaları sırasında Şirinler köyüne saldırır ve şirinleri şelaledeki gizli bir geçide kovalar. Şirinler kendini 2011 New York’unda, Central Park’ın tam ortasında bulurlar.

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile

Kung Fu Panda

KONUSU: Kung Fu fanatiği olan panda Po, Huzur Vadisi’ni kurtarmak için Kung Fu dünyasına adım atar.

TÜR: Animasyon, Aksiyon, Aile

Crood’lar

KONUSU: Yaşadıkları mağara deprem sonrasında yerle bir olduktan sonra, Crood’lar kanyondan taşınmak zorunda kalırlar ve ailenin babası Grug’un önderliğinde bir yolculuğa çıkarlar.

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi, Aile

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

KONUSU: Ejderhalar Berk Adası’nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Yıllarca yağmalanan adanın yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi adet haline gelmiştir. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken şey bir ejderhayı öldürmektir. Ancak nadir bir türe ait olan ejderhayı öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır.

TÜR: Animasyon, Macera, Aile

Oyuncak Hikayesi

KONUSU: Andy, oyuncak koleksiyonu yapmayı seven bir çocuktur. Ancak küçük çocuğun oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Oyuncaklar, kovboy Woody’nin önderliğinde canlanıyordur.

TÜR: Animasyon, Komedi, Aile, Fantastik

Vol.i

KONUSU: Animasyonda, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk ederek başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili olan dünyayı temizleme görevi Vol.i’ye verilir.

TÜR: Animasyon, Macera, Bilimkurgu, Fantastik

Sevimli Canavarlar Üniversitesi

KONUSU: Bu sefer maceranın öncesine, iki dostun üniversite günlerine geri dönüyoruz. İkilinin henüz sıkı dost olmadığı ve hatta ilk tanıştıklarında aslında iyi anlaşamıyor olduklarına tanık oluyoruz.

TÜR: Animasyon, Aile, Komedi, Fantastik

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz