Buz izleme lazeri uzaya fırlatılıyor!

0
108 Okunma
Buz izleme lazeri görevine başladı!
Buz izleme lazerinin misyonunu NASA başlattı. Lazer-toting buz ölçüm uydusu, artık Dünya’nın buz yapılarının değişen yüksekliklerini yakında takip edeceği yere gidiyor!

Buz izleme lazeri görevine başladı!

Delta II, son yolculuğuna ICESat-2 misyonuyla çıkacak. Bu önemli çevre projesi, buzullar, deniz buzu, göller ve daha fazlası gibi Dünya’nın buzlu yüzeylerini izlemek için uzay aracının tek aracını, Gelişmiş Topografik Lazer Altimetre Sistemi’ni (ATLAS) kullanacak.

Dünyanın kriyosferi, ICESat-2’nin lazerlerin kombinasyonu ile daha önce hiç olmadığı kadar hassas bir tespit cihazı ile keşfedilecek.  Grönland ve Antarktika’nın değişen buz tabakaları kapsayan bir inceleme olacak.

Orijinal ICESat’ın aksine, ICESat-2 esasen NASA’nın mikro-darbeli, çok ışınlı bir yaklaşım olarak tanımladığı şeyi kullanıyor . Yaklaşık 10 kHz’lik yüksek atım tekrarlama oranına sahip bir sensör kullanarak  , uydu , takip yolculuğu boyunca her 70 cm’de bir ölçüm sağlayacak.

Bu çalışmanın, eğimli alanların ve kaba arazi yüzeylerinin geliştirilmiş yükseklik tahminleriyle sonuçlanması bekleniyor. En önemlisi ise NASA bu proje ile küresel ısınma tırmanışının, mevcut etkisini analiz etmeye katkıda bulunan kutuplu okyanuslar ve deniz buzu arasındaki yükseklik farklılıkları hakkında bilgi sahibi olacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz