SpaceX Ay’a gidecek olan ilk özel yolcusunu açıkladı!

0
128 Okunma
SpaceX ilk müşterisini buldu!

SpaceX CEO’su Elon Musk, Pazartesi günü yaptığı duyuruda,  SpaceX’in Büyük Falcon Roketyolculuğunu gerçekleştirecek olan özel yolcusunu açıkladı. Ay’a gidecek olan ilk özel yolcu, 42 yaşındaki Japon milyarder olan iş adamı Yusaku Maezawa olacak!

SpaceX ilk müşterisini buldu!

Musk, uluslararası özel üretim giyim firması Zozo’nun kurucusu Yusaku Maezawa’yı ve büyük bir sanat koleksiyonculuğunu, muhtemelen 2023’te gerçekleşecek olan bu yolculuğa çıkmak için uzay gemisi projesine yatırım yapan ilk kişi olarak tanıttı. Elon Musk, bu yolculuğun; tehlikeli olduğunu, parkta sıradan bir yürüyüşe benzemediğini belirtti. Her an bir şeylerin ters gitme şansı olduğunu ve bunu yapmak için cesur bir kişi olmak gerektiğini vurguladı.

BFR roketi ve uzay gemisi, Mars’ın misyonuna öncülük eden, şimdiye kadar yaratılmış en iddialı uzay projesi olarak tasarlanıyor. Bir kapsül yerine, BFR’nin uzay gemisi, 1950’lerin bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi yüzgeçlere sahip. Ayrıca; Amerika’nın emekli uzay mekiklerinin daha şık bir versiyonu gibi görünüyor. Big Falcon Rocket için BFR, ayın etrafında tek bir dönüş yapacak. Yolculuk tek yön 240.000 mil ve dört veya beş gün sürecek. Beş günlük gidiş dönüş, bir inişten ziyade ayda uçuşu içerecek. Bu gezi, son ABD Apollo misyonunun gerçekleştiği 1972’den bu yana, ilk ay gezisi olacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz