NASA Parker Solar Probe uydusunu fırtlattı!

0
179 Okunma
NASA Parker Solar Probe uydusunu fırtlattı! Uzay aracının görevi başlatıldı!

NASA nihayet, şimdiye kadar en hızlı insan yapımı nesnesi olan Parker Solar Probe uzay aracı ile güneş odaklı ilk kez bir görev başlatıldı. Tarihsel görev, uzun süredir önemli güneş gizemleri hakkında önemli araştırmalar yapılmasını sağlayacak.

NASA Parker Solar Probe uydusunu uzaya fırtlattı!

Her zamanki gibi, etkinlik NASA Televizyonu ve ajansın web sitesinde canlı olarak yayınlandı. Twitter’da düzenli olarak paylaşımlar yapıldı. Medya, bu önemli misyonun her aşamasını haber yaptı.

Parker Solar Probe, güneşin korona olarak da adlandırdığı atmosferine, daha önce sadece tutulmalardan geçen bir bölgeyi incelemeye başlayacak. Uzay aracı, tarihteki diğer herhangi bir uzay gemisinden daha çok Güneş’e yaklaşacak! Bu olay, Parker Güneş Probunun, aşırı ısınma ve radyasyonla karşı karşıya kalacağı ve 2,500 ° F (1,400 ° C) kadar yüksek sıcaklıklara sahip olacağı anlamına geliyor.Şaşırtıcı derecede ısıya dayanıklı gemi; oldukça hafif, sadece 1,400 kilo ağırlığında.

İlk kez uzayda, bir uydu kendi otonom soğutma sistemini kullanacak. Bunun yanı sıra kendini korumak için inanılmaz kesme kenarı ısı kalkanını kullanacak. Son olarak, bir başka rekoru kıran Parker Güneş Probu, Güneş’in aşırı yer çekimi ile desteklenen en hızlı insan yapımı nesne haline getirilen son yörüngelerinde saatte 430.000 mil ulaşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz