Netflix abone fiyatlarında indirim yapmaya hazırlanıyor

0
263 Okunma

Dijital içerik platformu Netflix, geçtiğimiz haftalarda abonelik fiyatlarında ciddi bir artış yaptı. Küresel olarak yapılan artışlardan Türkiye’de nasibini almış oldu. Rakipleri ile arasında ciddi fiyat farkı oluşan platform; şimdi indirimli tarifeler sunmayı hedefliyor.

Netflix abonelik ücretleri ucuzlayacak mı?

Netflix yapılan artışların ve rakiplerin de etkisi ile ilk defa abone sayısında ciddi düşüş yaşadı. Şimdilik 200 bin civarı abone kaybeden platform; bu hızla giderse yıl sonu 2 milyon kullanıcıyı kaybedecek. Rakip platformların uygun fiyatlı seçenekler sunması Netflix için dezavantajlı bir duruma dönüştü. Disney+ tarafından sunulan reklem destekli uygun fiyatlı abonelik sistemi artık Netflix’te de olabilir. Bu konuda açıklama yapan CEO Reed Hastings; daha ucuza abonelik sunmak için reklam destekli bir sistem düşündüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan fiyat artışı ile birlikte Netflix abonelik hizmetleri şu şekilde olmuştu;

  • Temel paket: 37,99 TL
  • Standart paket: 57,99 TL
  • Özel paket: 77,99 TL

Zamlardan sonra Netflix yerine kullanabileceğiniz 5 alternatif platform

Bir hayli artan fiyatların ardından kullanıcılar farklı platform arayışına girdi. Ülkemizde yazın yayına başlayacak olan uygun fiyatlı seçeneklerden bir tanesi de Disney+. Platform her kesim kullanıcıya hitap etmek adına reklam destekli abonelik seçenekleri sayesinde uygun fiyatlar sunacak. İçerik tarafında çalışmaya devam eden iki platform arasında tercih yapmak size kalmış. Sizler için Netflix’e alternatif olacak diğer platformları listeledik. Yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz