Netflix, herkesin içeriğinin keyfini çıkarmasını kolaylaştıracak

0
152 Okunma

Son dönemlerde abone sayısındaki ciddi düşüşlerle gündeme gelen Netflix, durumu toparlamak için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Gelen bilgilere göre şirket işitme engelliler için Sesli Açıklamaları ve Altyazıları daha fazla dile genişletiyor.

Netflix Sesli Açıklamaları daha fazla dile genişletiyor

Netflix, proje 2023’e yayılacak olmasına rağmen, bu aydan itibaren İşitme Engelliler ve İşitme Engelliler için Sesli Açıklamalar (AD) ve Altyazılar (SDH)’da dil kullanılabilirliğini genişleteceğini duyurdu. Basın açıklaması ile duyurulan yenilik her zamankinden daha fazla insanın Netflix içeriğini kendileri için daha erişilebilir hale getirmesini amaçlıyor.

netflix-herkesin-iceriginin-keyfini-cikarmasini-kolaylastiriyor-1

Şirket; İspanyolca, Portekizce, Korece ve Fransızca dillerinin çalışmalarda olduğunu ve daha fazla içeriğin AD ve SDH için destek alacağını söylüyor. İşte Ürün Erişilebilirlik Direktörü Heather Dowdy tarafından yapılan resmi açıklama;

Hikayelere nasıl eriştiğimiz çok değişti. İster video konferans görüşmeleri, ister mesajlaşma veya yanıp sönen kapı zili olsun, günümüzde teknoloji, engelli yaşayan birçok insanın erişmesi için köprüler kurabilir. Bu nedenle bugün, Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü’nü (GAAD) kutlamak için, Dil Sağır ve İşitme Engelliler için Sesli Açıklamalar (AD) ve Altyazılar (SDH) dil kullanılabilirliğimizi genişlettiğimizi duyurmaktan heyecan duyuyorum. Bu aydan başlayarak ve 2023’e kadar, bu özellikler kataloğumuzun çoğunda ve İspanyolca, Portekizce, Korece ve Fransızca dahil olmak üzere daha fazla dilde sunulacak. Onlarca yıldır eğlenceye erişiminiz nerede yaşadığınıza ve hangi dili konuştuğunuza göre belirlendi, yani yakın zamana kadar AD veya SDH’ye ihtiyaç duyan insanlar bir hikayeden ancak kendi yerel dillerinde yapılmışsa keyif alabilirdi.

Netflix ayrıca , engelli karakterleri ve hikayeleri içeren 50’den fazla şov ve film içeren ‘ Engelleri Aşan Hikayeler‘ adlı yeni bir koleksiyonu da piyasaya sürdü .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz