Netflix’in reklam destekli ekonomik planı 3 Kasım’da başlıyor

0
161 Okunma

Yıllarca Netflix yöneticilerinin izleyicilere reklam sunma fikrini reddetmesinden sonra, akış devi önümüzdeki ay ilk daha ucuz, reklam destekli planına geçiş yapıyor.

Netflix Reklam Planı: Fiyat ve Ayrıntılar

Şirket, Netflix Basic With Ads’in ABD’de 3 Kasım’da aylık 6,99 $ fiyatla başlayacağını duyurdu. Daha ucuz plan 12 ülkede sunulacak: Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD İlk olarak 1 Kasım’da Kanada ve Meksika’da kullanıma sunulacak.

Basic With Ads, Netflix‘in Temel planından (şu anda ABD’de 9,99 $/ay) 3 ABD doları daha ucuz olacak ve bu, aynı anda bir cihazda akış yapma olanağı sağlıyor. Önceden, Temel plan HD’yi desteklemiyordu, ancak reklam katmanının başlatılmasıyla Netflix, hem Reklamlı Temel hem de reklamsız plan için 720p HD’ye kadar video kalitesi sağlayacak.

netflix-in-reklam-destekli-ekonomik-plani-3-kasimda-basliyor-1

Reklam destekli plan, şirketin daha önce ifşa ettiği Netflix’in tam içerik kataloğunu içermeyecek. Netflix operasyon şefi Greg Peters gazetecilere verdiği demeçte, “Lisans kısıtlamaları nedeniyle sınırlı sayıda film ve TV şovu kullanılamayacak ve bunu zaman içinde azaltmak için çalışacağız” dedi. Peters, ülkeye bağlı olarak, Netflix Basic With Ads’de içeriklerin yaklaşık %5 ila %10’unun kullanılamayacağını söyledi. Ayrıca, reklam planındaki müşteriler çevrimdışı görüntüleme için başlıkları indiremez.

Reklamlar 15 veya 30 saniye uzunluğunda (ve İspanya’da 20 saniye) olacak ve bu reklamlar, TV şovları ve filmlerden önce ve sırasında oynatılacak. Reklam içeren Netflix katmanı, kabaca Peacock ve Disney+ reklam yükleriyle aynı doğrultuda, saatte ortalama 4 ila 5 dakikalık reklam sunacaktır. 

Şirket, sonunda reklamları bu demografik verilere göre hedeflemeyi planladığı için, Netflix Basic With Ads abonelerinin kaydolmak için doğum tarihlerini ve cinsiyetlerini sağlamaları gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz