Samsung One UI 5: En son sürümün tüm özellikleri

0
303 Okunma
samsung-one-ui-5-en-son-surumun-tum-ozellikleri

Samsung, yıllık geliştirici konferansı vesilesiyle, yakında şirketin akıllı telefonlarında kullanıma sunulacak ve kullanıcılara Android 13 haberlerinin keyfini çıkarma fırsatı verecek olan mobil kullanıcı arayüzü One UI 5’in yeni sürümünü duyurdu. Her zamanki gibi şirket, özelleştirme katmanının yeni sürümüne önemli sayıda yeni özellik ve düzenleme eklemeyi seçti . SDC 2022 sırasında duyurulan yeni özelliklerin her birinin üzerinden geçeceğiz .

3D simgeler, özelleştirilebilir bir kilit ekranı ve çok daha fazlası

Samsung , kullanıcılara kullanıcı arayüzünün görünümü üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmış yeni bir işletim sistemi sürümü olan One UI 5’i tanıttı. Bunu başarmak için, tamamen özelleştirilebilir, duvar kağıdını, saat türünü ve kilit ekranına uzunca basarak diğer özellikleri seçmenize olanak tanıyan yeni bir kilit ekranı gibi değişiklikler yapıldı. Yapılandırma moduna erişme arayüzü ve yönteminin Apple’ın iOS 16 ile yaptığına ne kadar benzer olduğu dikkat çekicidir.

Ayrıca Samsung, uygulamalarına üç boyutlu görünen yeni simgeler ekliyor. One UI’nin önceki sürümlerinde bulunmayan gölgeler ve yansımalar nedeniyle artık çok çeşitli renk şemaları arasından seçim yapabilirsiniz. Android 12 ile birlikte ilk kez tanıtılan gelişmiş bir dinamik tema motoru sayesinde.

samsung-one-ui-5-en-son-surumun-tum-ozellikleri-1

One UI 5’teki yeni yığılmış widget’lar, sola veya sağa kaydırarak bunlar arasında geçiş yapmanıza da olanak tanır. Birkaç widget’ı tek bir alana sıkıştırarak ana ekranda yerden tasarruf edin. Ayarlar uygulamasında Samsung, seçeneklerini tek bir alanda birleştirerek gizlilik ve güvenlik bölümüne odaklandı.

One UI 5’te Samsung’un Ayrıcalıklı Sağlık SDK’sı gibi yeni sağlık özellikleri de mevcuttur. Bu da programcılara daha fazla esneklik sağlar. En yeni Galaxy Watch modellerinde bulunan BioActive sensörünü kullanan uygulamalar geliştirirken Samsung’a göre One UI 5’in dağıtımı Ekim ayının sonunda başlayacak. Samsung Galaxy S22, güncellemeyi ilk alacak model olacak. Ve diğer Samsung telefonları bundan sonra Android 13’e onaylanmış güncellemeyi alacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz