Netflix’te izleyebileceğiniz 5 festival filmi!

0
787 Okunma

Film festivali sezonu açıldı! Türkiye’de de gerçekleşen önemli festivallerden biri olan İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 68. Uluslararası Berlin Film Festivali ile 15 Şubat tarihinde başlayacak.

İşte Berlinale filmlerinden bağımsız yapımlara, dramalardan komedilere, Netflix üzerinden seçtiğimiz keyifle izleyebileceğiniz başarılı filmleri sizler için sıraladık.

Kemiklerine Kadar
2017 Sundance Film Festivali’nde prömiyeri yapılan film çok konuşuldu. Yönetmenliğini Marti Noxon’un yaptığı filmde anoreksi ile mücadele ederken ilginç yöntemleri olan bir hekimle yolları kesişen genç kadının hikayesi anlatılıyor. Filmde dikkat çeken oyuncular arasında Lily Collins ve Keanu Reeves de var.

Paris is Burning
Kült yapımlardan sayılan belgesel, Jennie Livingston tarafından 1980’lerin son yarısında New York’un Afro-Amerikan, Latin, gey ve transseksüel topluluklarına içeriden bir bakışla yaklaşıyor. Belgesel, 1991 Berlin Film Festivali’nde En İyi Belgesel seçildi.

Bu Benim Dünyam Değil
Yine Sundance Film Festival’inde görücüye çıkan film Macon Blair’ın yazdığı ve yönettiği ilk film. Depresif bir kadının tuhaf komşusuyla el ele vererek kendisini soyanların peşine düşmesini anlatan filmde Melanie Lynskey, Elijah Wood, David Yow, Jane Levy, Devon Graye rol alıyor.

Kum Fırtınası
İsrail yapımı filmin yönetmenliğini Elite Zexer yapıyor. Bedevi köyünde yaşayan Jalila’nın kocasının ikinci evliliğini yapmasıyla yaşadığı zorlukları anlatan yapım, 2016 Sundance Dünya Sineması Özel Jüri Ödülü’nü aldı.

Kirli Sırlar
2006 yılında yapılan casus filminin yapımcı ve yönetmen koltuğunda Robert De Niro oturuyor. Matt Damon ve Angelina Jolie’nin de yer aldığı film, 2007 Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı’ya layık görülmüştü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz