Netflix’ten üzen Corona virüs kararı!

0
335 Okunma
netflix corona virüs kararı-01.jpg

Birkaç gündür gündemde olan Netflix‘in yavaşlatılması gerçek oluyor. Bildiğiniz gibi Corona virüs sonrası birçok kişi evlerinde dizi ve film izlemek için popüler platformu kullanıyor. Gelen açıklamayla birlikte Netflix Corona virüs kararı kullanıcıları üzecek gibi duruyor.

Netflix Corona virüsü kararı ile şaşırtmıyor

Corona virüsü birçok kişinin evde daha fazla zaman geçirmesine neden oldu. Tatil edilen okullar, çalışanlarının evden çalışması için kararı veren iş yerleri hepsi bireylerin evlerinde daha fazla zaman geçirmesine neden oluyor. Özellikle İtalya ve İspanya gibi Corona virüsü salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerindeki vatandaşlar evde geçirdikleri zamanı YouTube ve Netflix gibi platformlarda değerlendiriyor.

Netflix verdiği karar sonrası önümüzdeki 30 gün boyunca Avrupa’daki hizmetinin akış kalitesini yavaşlatacak. Bu kararın amacı ise platformun yoğun talep edilmesinden kaynaklı olarak, internet servis sağlayıcıları üzerindeki yükünü azalmak olduğu söylendi.

Netflix yaptığı açıklamada görüntü kalitesinin düşürülmesinin platformun tükettiği veri akışını yüzde 25 oranında azaltacağını ekledi. Şirket resmi açıklamasında verdikleri kararın, Netflix trafiğini yüzde 25 civarında azaltacağını ve üyelerine daha kaliteli bir hizmet sunacağını aktarıyor.

Bildiğiniz gibi yakın zaman önce Avrupa Birliği internet servis sağlayıcılarının YouTube ve Netflix gibi platformlarda yaşanan yoğunluktan ötürü sorun yaşamasından kaynaklı bir çağrı gelmişti. Özellikle İtalya‘daki internet trafiğinin yüzde 75 oranında artması, AB’nin bu iki dev platforma ‘’ servislerinizi sınırlandırın’’ çağrısının yapılmasına neden olmuştu.

Netflix Türkiye Mart ayı takvimi belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz