Snapchat beklenen o özelliği erken devreye sokuyor

0
447 Okunma
Snapchat'ın yeni özelliği

Bildiğiniz gibi Snapchat yeni güncellemeler ve bünyesine eklediği farklı özelliklerle eski günlerine geri dönmek istiyor. Platforma alternatif başka uygulamalar ile birlikte popülerliğini yitiren mobil uygulama, bir süredir bünyesine katmayı düşündüğü özelliği Corona virüsü pandemisi sebebiyle erken devreye sokuyor. Here For You adı verilen özellik, nisan ayında lansmandan önce kullanıma sunulmuş oldu. Snapchat’ın yeni özelliği bu noktada yararlı bir kullanım sunabilir.

Snapchat’in CEO’su TikTok hayranı çıktı!

Snapchat’ın yeni özelliği ”Here For You” nedir?

Bu yılın başlarında daha güvenli internet gününü kutlamak için Snapchat, gerektiğinde kullanıcıların kullanmasına sağlayacak bir sağlık projesi başlatacağını duyurmuştu. Psikolojik tabanlı, anksiyete, depresyon, stres, intihar düşünceleri ve zorbalık gibi durumları aşmaları için kullanıcılarına ”Here For You” özelliğini sunmayı planlıyordu. Erken kullanıma sunduğu bu yeni özellik, Corona virüsü salgınından psikolojik olarak etkilenenler için oldukça faydalı duruyor.

Kullanıcılar Corona virüs ya da COVID-19 etiketlerini arattıklarında konu hakkında destekleyici bilgilere ulaşacak. Şirket kullanıcıların beklenmeyen bu salgın sonrası psikolojilerini desteklemek için bu hamleyi yaptığını ilerleyen günlerde ise bu özelliğin daha da geliştirileceği söyleniyor.

Yine de sosyal medya insanları olduklarından farklı birileriymiş gibi göstermeye itiyor. Avustralya Flinders Üniversitesi Psikoloji Kıdemli Araştırma Üyesi Dr. Simon Wilksch:”Sosyal medya, gençleri görünümlerine ve başkaları tarafından nasıl değerlendirildiğine veya algılandığına güçlü bir şekilde odaklanmaya teşvik ediyor gibi görünüyor.” diyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz