Netflix ve Amazon Prime sonunda RTÜK’ten lisans aldı!

0
186 Okunma
Netflix ve Amazon

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin Netflix ve Amazon Prime’ın lisans aldığını belirtti. Ebubekir Şahin daha önceki açıklamalarında “Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye’den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler. Bizim onlardan milli ve manevi değerlerimize saygı ya da milli güvenliğe ilişkin taleplerimizin olması doğaldır.” ifadelerini kullanmıştı.

Netflix ve Amazon

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı.” açıklaması yaptı.

 

Resmi Gazete’de 1 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Netflix ve benzeri platformların RTÜK’e lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

İlk cezalar kesildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan dün Türkiye’nin resmi bir temsilci bulundurmayan şirketlerin her birine 10 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı. Bu duruma göre ceza alan sosyal medya platformlarından Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram 30 gün içerisinde temsilci atamamaya devam ederlerse bu sefer 30 milyon TL’lik cezayla karşı karşıya kalacak ve bant genişlikleri daraltılabilecek.

WhatsApp arşiv için yeni özellik: “Tatil Modu”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz