Netflix yerli bir hikayenin haklarını aldığını duyurdu

0
125 Okunma
Netflix yerli hikaye

Netflix, Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştıracak bir hamleyle karşımıza çıkıyor. Netflix yerli hikaye olacak yapımın haklarını aldığını açıkladı. Netflix ülkeler bazında yaptığı reklamlar ve proje çalışmalarıyla adından yine söz ettiriyor. Türkiye pazarındaki yerini iyice sağlamlaştıran platform, bu hamlesiyle daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Söz konusu hikaye bir kitaba dayanıyor. Netflix, Elif Şafak’ın Aşk adlı romanının haklarını satın almasayla heyecan uyandırıyor. Zira kitabın 2011’de yayımlanması üzerine sadece Türkiye’de 850 binden fazla kopya ile önemli satış rakamlarına ulaştı.  Bununla beraber eserin 37 dile çevrildiğini de unutmayalım. Yani bu hikaye ile Netflix Türkiye’deki yerli hikayelere bir yenisini ekliyor.

Şu an Netflix’teki en iyi 5 filmi listeledik!

Netflix yerli hikaye ile karşımıza çıkıyor

Elif Şafak’ın Aşk adlı romanının ise eski bir hikayeye dayanıyor, 13. yüzyılın en önemli şair ve mutasavvıfı Mevlânâ Celâleddin Rûmî, Sufizm ve evrensel düzeyde bir aşk arama üzerine derin bir keşfe çıkıyor ve Şemsi Tebriz-i hikayeye dahil olmasını işliyor.

Netflix, Almanya’nın en büyük kitap fuarlarından biri olan The Frankfurter Buchmesse‘te, Man Booker ödül adayı ve eleştirmenler tarafından da olumlu eleştiriler alan yurt dışında yaşayan yazar Elif Şafak’ın Aşk romanının haklarını aldı. Önümüzdeki dönem için bu kitaptan yola çıkarak çekilecek olan Netflix orijinali dizinin prodüksiyon ve zamanmasının detaylarına ilerleyen günlerde ulaşacağımız yapımın bu hakları alması önemli bir haber olarak görülüyor.

Ebru Yaşar Netflix ile anlaştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz