Instagram’dan güvenlik sorunları için gelen hamle

0
163 Okunma
Instagram güvenlik sorunları

Instagram güvenlik sorunları hakkında yeni bir karar alarak, üçüncü parti uygulamaların takibini kolaylaştıracak hamleyi yaptığını duyurdu.

Instagram günlük olarak milyonlara ulaşan kullanıcı sayısıyla en çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Şimdi bu kadar çok sevilen ve kullanılan uygulama için yeni bir özellik devreye sokuldu. Bu kapsamda artık Instagram ile entegre çalışan üçüncü parti uygulamaların hangilerine izin verilmiş tek bir sayfa üzerinden görebileceksiniz.

Instagram güvenlik sorunları

Instagram güvenlik sorunları için yeni bir adım attı

Popüler platform her ne kadar çok seviliyor olsa da bazı hizmetleri hala uygulamanın içinde yerleşik olarak alamıyorsunuz. Bu nedenle en azından üçüncü parti uygulamalar kullanılacaksa Instagram, bunu sizin kontrol etmeniz için yeni adımlar atıyor. Elinizin altında  yukarıda da aşamalarını verdiğimiz, Ayarlar> Güvenlik>Uygulamalar ve İnternet Siteleri adımlarını izleyerek hesabınızda hangi uygulamaların kullanıldığını kontrol edebilir, süresi dolmuş olanları ise kaldırabilirsiniz.

Twitter gibi platformlarda bu özellik zaten bir süredir kullanılıyor. Örneğin, Twitter üzerinden sizin kimin takip etmediğini öğrenmek istiyorsunuz, üçüncü parti bir uygulama ile hesabınıza giriş yapıyor ve bu sorunun cevabını kolayca alıyordunuz. Ancak sonrasında hesabınızda paylaşımlar yapılmaması için Güvenlik ayarlarından bu yabancı ve güvenilir olmayan uygulamayı kolayca kaldırabiliyorsunuz. Instagram güvenlik sorunları için gelen bu adımı ise oradaki mantığa benzer olarak düşünebilirsiniz.

Instagram güvenlik sorunları

Instagram için de benzer “seni kim takip etmiyor” uygulamalarına hesabınızdan giriş yapmanız, Instagram profilinizin ele geçirilmesine neden olabilir. Elbette bu tarz güvenilir olmayan uygulamaları kullanmamak gerekiyor. Ancak eğer kullanacaksanız bile en azından kontrolün sizde olduğunu bilmek önlem almak olarak değerlendirilebilir. Instagram’ın bu hamlesiyle izin verilen üçüncü parti uygulamaların kontrolü artık sizde olacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz