Netflix zirveye yerleşti!

0
436 Okunma

Netflix, ekonomik krizlerinin yaşandığı bu süreçte dünyaca ünlü Disney, Comcast gibi ABD yayın devlerini geride bıraktı. Piyasa değeri 187.3 milyar dolara ulaştı.

Corona virüsü nedeniyle birçok sektör durma ve batma noktasına geldi. Çekimleri süren tüm yapımlarının prodüksiyonunu durdurma kararı almasına rağmen 187.3 milyar dolar piyasa değeriyle Netflix, ABD yayın devlerini geride bırakarak zirveye yerleşti. 1997 yılında başta abonelik hizmeti sunmak için kurulmuş, günümüzde televizyonun yerini alan bir platform haline dönüştü. Bünyesinde farklı türlerden oluşan birçok dizi, film ve belgesel bulunduruyor. İzole olmak amaçlı evde geçirilen sürenin artması ile Netflix hisselerinin değeride bir o kadar artmaya başladı. Disney, Comcast gibi ABD yayın devlerini geride bırakan Netflix bu kadar büyürken, sinema sektörüyse batma gerçeği ile yüz yüze. Amerika’daki sinema solanlarının % 25’i kalıcı olarak kapanabilir gözüyle bakılıyor. Amerika’daki en büyük yayın zinciri olan AMC’nin ise birkaç aya iflas açıklaması yapması bekleniyor.

Netflix’in evde kalınan süresinin artmasıyla izlenme oranlarının katlanması başarısı sadece evde kalındığı için izleniyor olmasından değil. Birçok dil seçeneği imkanı sunan Netflix dünyaca izlenen başarılı diziler olan Breaking Bad, The Vampiere Diaries gibi dizileri bünyesinde bulunduruyor olmasıda başarılı olmasında en büyük etken. Aynı zamanda kendi yapımını üstlendiği belgesel ve filmlerde izleyicilerden tam puan alıyor. Fiyat seçeneklerinden, farklı birçok özelliğe sahip olan Netflix yavaş yavaş kaybolan Televizyon sektörünün değerinin yitirmesinde önemli bir role sahip.

Soğuk buhar makinesi Feellife nebulizatör elimizde!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz