Google Play Store’da atılan çocuklar için önemli adım

0
256 Okunma
Google'dan öğretmenlerden onaylı uygulamalar

Google Play Store ebeveynlerin çok işine yarayacak yeni bir liste hazırladı. Çocuklar için hazırlanan listede öğretmenler tarafından onaylı olan uygulamaların bir listesi bulunuyor. Böylelikle en azından çocuklara zararı dokunmayacak uygulamalara ulaşmak çok daha kolay hale geliyor.

Google’dan öğretmenlerden onaylı uygulamalar

Popüler uygulama marketine öğretmenler tarafından onaylanmış uygulama şeklinde bir uyarı getirildi. Bununla birlikte artık onaylı uygulamalar çocuklar için en iyi seçenek haline gelecek. Söz konusu girişimi öğretmenler ve akademik uzmanlarla ortaklık kurarak geliştiren Google, bu adımıyla ailelerden tam not aldı.

Çocuklar artık küçük yaşlardan itibaren telefon ve tablet gibi elektronik cihazlarla tanışıyor.  Haliyle şiddet içerekli ya da küçük çocuklar için uygunsuz olabilecek birçok uygulamaya çocuklar ulaşabiliyor.

Ebeveyn kontrolünün dışında kalan durumlarda bu tehlikeli hale de gelebiliyor bu nedenle Google’ın bu hamlesi oldukça önemli görünüyor. İndirilen uygulamaların çocuklar için güvenli olup olmadığının görülmesi yönlendirme açısından iyi olacak gibi duruyor.

Uygulama mağazalarından ziyada birkaç uygulama da çocuklar için özel sürümlerini yayımlıyor. Bu sürümler sayesinde çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimi de düşünülmüş oluyor.

Charmy mobil uygulaması ile yeni öneriler keşfedin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz