Netflix’in filmleri Oscar Ödülleri’nde ne durumda?

0
291 Okunma
Netflix Oscar Ödülleri

En popüler çevrim içi içerik izleme platformu olan Netflix ürettiği yapımlarda adından sıkça söz ettiriyor. Bu yıl 92’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri bilinen adıyla ” Oscar” sahiplerini buldu. 24 farklı alanda adaylığı bulunan Netflix Oscar Ödülleri noktasında beklenene ulaşamadı. Platform geceyi 2 ödül ile tamamlayarak evine döndü.

Netflix, Türkiye’de ücretsiz deneme hakkını kaldırdı!

Netflix Oscar ödülleri’nde, hangi ödülleri aldı?

Bildiğiniz gibi Netflix hem satın aldığı yapımlarla hem de ürettiği özel yapımlarla dizi endüstrisini domine ediyor. En çok izlenen çevrim içi dizileri ev sahipliği yapan platform gün geçtikçe abone sayısını artırıyor. Peki Netflix Oscar Ödülleri noktadasında nasıl ilerliyor?

Söz konusu ödüller ise Netflix’in orijinal yapımı olan ‘’Marriage Story’’deki performansıyla Laura Dern, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildi. Filmde bir boşanma avukatını oynayan Dern, başarılı performansıyla karşımıza çıkıyor.

Bunun yanında yayınlanmadan önce oldukça konuşulan The Irishman, Oscar’da 10 farklı kategoride aday gösterilmesine rağmen, evine ödülsüz dönen bir yapım olarak oldukça şaşırtmayı başardı.

Bu arada belirtmeden geçmeyelim, iki film de En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödülüne aday gösterildi.

Netflix bu ödülün yanında bir de En İyi Belgesel Ödülü’nü kazandı. American Factory yani Türkçe adıyla Amerikan Fabrikası, Barack ve Michelle Obama’nın Netflix ile yaptığı üretim anlaşmasından ortaya çıkan ilk filmdi.

Netflix geçen yıl da Roma adlı yapımla birkaç Oscar almış ve başarısını gözler önüne sermişti. Bunların yanında ne olursa olsun Parasite bu yılın Oscar Ödülleri’ne damgasını vurdu. Netflix ise en iddialı olduğu yapımı The Irishman ile ödül kazanamamasıyla gündeme geldi. 160 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış olan filmin, efsanevi Martin Scorsese tarafından yönetildiğini ve Al Pacino ile Robert De Niro‘yu ekranda tekrar bir araya getiren, 3 saat 29 dakikalık film olduğunu söyleyelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz