Netflix’in yeni dizisi: Into The Night!

0
1.823 Okunma

Netflix’de yayınlanan Belçika yapımı Into The Night dizisi kısa sürede büyük bir izleyici kitlesi yakalamayı başardı. Bugünkü yazımızda sizler için Into The Night dizisini inceledik.

Salgın, felaket konularını  ele alan film veya diziler izleyiciler tarafından oldukça ilgiyle takip edilmekte ve tercih edilmekte. Salgın süreci içerisinde sizi gericek, korkutucak dizilerden uzak durmanız psikolojik açıdan daha iyi olacak ama bugünkü ele alacağımız Belçika yapımı Into The Night dizisi her ne kadar gerilim içeren bir dizi olsada kısa bölüm ve sürelerden oluşması nedeniyle bir oturuşta izleyebileceğiniz güzel bir dizi.

6 bölümden oluşan Into The Night dizisi Güneş ışınlarının artık ölümcül bir silah haline geldiği için güneşin henüz doğmadığı yere gitmek isteyen İtalyan bir Nato askerinin bir uçağı kaçırmasıyla başlıyor. Uçakta Fransız, İtalyan, Türk gibi farklı ırka sahip bulunması ve bunların bu yolculuk sırasında birbiriyle uyum sağlamaya çalışmaları ele alınıyor. Özellikle dizinin 6 bölüm olması 36  dakika gibi kısa süreli olması dizinin en iyi detaylarından biri. Gereksiz detaylara boğmak yerine kısa ve özet şekilde ilerleyen dizide farklı ırktan olan insanların birbirleriyle sürekli bir çatışma halinde olması  ise dünyamızda var  olan ırkçılık kavramını bir kez daha hatırlattırıyor. Oyunculuklar son derece etkileyici. Oyuncuların rollerini başarılıyla oynamasından dolayı dizide olan bazı eksiklerin üstünün kapatılmasını sağlıyor.

Diziyi izlememiz ve incelememizdeki en büyük etken ise tabii ki de dizide Ayaz isimli bir Türk karakteri olması ve bunu gerçekten Türk bir oyuncunun canlandırması. Ayaz karakterini çoğumuzun Hakan Muhafız dizisinde canlandırdığı Mazhar karakteriyle bildiğimiz oyuncu Mehmet Kurtuluş canlandırıyor. Dizide birkaç Türkçe diyaloglar görebiliyorsunuz. Canlandırdığı ayaz karakteri para kazanmak için yanlış işler yapmış olsada ülkesini seven, güvenlir ve saygın birini canlandırıyor. Mehmet Kurtulmuş’un oyunculuğuna ise söylenecek bir söz yok. Oldukça başarılı.

Into The Night dizisi kısa sürede Amerika, Fransa, Almanya ve Türkiye gibi ülkelerin Netflix Top 10 listesine girmeyi başardı.

https://twitter.com/muziktvelestiri/status/1257610988192518144?s=20

Kısa sürede sosyal medyada olumlu, olumsuz bir çok eleştiri alan filmin ikinci sezonu son bölümüyle kendini belli ediyor. Çok detaylara takılmadan izlerseniz kesinlikle keyif alacağınız bir dizi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz