Yılın en büyük etkinliği Apple’dan geliyor: WWDC 2020!

0
415 Okunma
WWDC 2020 tarihi

Apple’ın artık klasikleşmiş etkinlikleri arasında yer alan WWDC(Apple Worldwide Developers Conference) tanıtılacak yeni güncelleme ve yazılımsal olan detayların bir önizlemesini sunuyor. Başta geliştiriciler ve yazılımcıların büyük ilgi gösterdiği bu etkinliğin Corona virüsü salgını sebebiyle dijitale taşınacağı açıklanmıştı. Şimdi de WWDC 2020 tarihi belli oldu.

WWDC 2020 tarihi belli oldu: Haziran ayının beklenmesi gerekiyor!

Her yıl merakla beklenen WWDC bu yıl Corona virüsüne takılan etkinliklerden olmadı. Bu yıl gerçekleşecek en büyük ve önemli etkinlikler maalesef Corona virüsü salgını sebebiyle ya ertelendi ya da iptal edildi. Bu sebeple her yıl gerçekleşen Apple WWDC etkinliğinin iptal edileceği düşünülüyordu. Ancak, Apple bu etkinliği dijitale taşıma kararı aldı.

Apple WWDC 2020 tarihi olarak 22 Haziran 2020’yi seçmiş. Haziranda gerçekleştirilecek etkinlikte her yıl genellikle Apple’ın iPhone, Apple Watch ve diğer önemli ürünleri için gelecek güncellemelerin bir önizlemesi sunuluyor.

Bu yılki olağanüstü durumlar sebebiyle Apple’ın gelişticiler için sunduğu internet sitesi ve uygulaması aracılığıyla ücretsiz ulaşım sağlayacak olan kişiler, heyecanla etkinliği takip edebilecek.

Etkinlik normalde her yıl Kaliforniya’da düzenleniyor. Apple’ın geliştiriciler için sunduğu internet sitesi ve uygulaması aracılığı ile etkinliğe ücretsiz erişim sağlanabilecek.

Şirket daha önce etkinliğin olacağını söylemiş ancak tam bir tarih vermemişti, yakın bir süre önce tarihin kesinleştiği etkinlik bu yılın en büyük etkinliği de olacak aynı zamanda.

Apple’ın her yıl iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple TV gibi çeşitli platformlarında sunulacak hizmetler, gelecek güncellemeler ve geliştirmeler ve benzeri detayların belli olduğu binlerce kişinin heyecanla beklediği bir etkinlik olarak biliniyor.

Swift Student Challenge duyuruldu

Şirket ayrıca, öğrenim hayatına devam eden geliştiricilere kendi Swift oyun alanlarını yaratarak kodlama aşklarını gösterme fırsatı sunan Swift Student Challenge’ı da duyurdu. Geçen yıl WWDC’ye 37 farklı ülkeden 350’nin üzerinde öğrenci geliştirici katıldı. Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilecek toplantımızı dünyanın her yerinden katılımcılar için her zamankinden daha erişilebilir hale geliyor.

Dünyanın her yerinden öğrenci geliştiriciler, üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yaratarak bugünden itibaren Pasifik saatiyle 17 Mayıs 00:00’a kadar Swift Student Challenge’a başvurabilecek. Kazananlar özel bir WWDC20 ceket ve rozet seti ile ödüllendirilecek.

5 Adımda yedi günde kodlamayı öğrenmenin ve Swift Student Challenge’a katılmanın yolları:
  1. Swift Playgrounds ‘u okuyarak App Store’daki dünya kalitesindeki uygulamaları yazmak için kullanılan “Swift”  ile kodlamayı öğreneceğini keşfet.
  2. Swift Playgrounds uygulamasını iPad veya Mac’inde indir.
  3. İlk “Playground- sahne” olan Kodlamayı öğren 1’e başla ve yedi seviyeyi birer günde geç.
  4. Üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yarat.
  5. Swift Student Challenge’a buradan başvur. Başvurular 17 Mayıs Pacific saat ile 23.59’a kadar yapılabilecek.

Siz etkinlik için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı bizlerle paylaşın.

Apple 13 inç MacBook Pro tanıtıldı! İşte Türkiye fiyatı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz