Netflix’te izleyebileceğiniz 3 dizi önerisi!

0
742 Okunma

 

Yabancı filmler hayatımızın her döneminde var olmuştur. Dönemin teknolojik gelişmelerine bağlı olarak izlenme oranlarıda artış göstermiştir. Netflix gibi önemli dizi ve film platformları ile tüm dünyadaki yabancı film ve dizileri rahatlıkla izleyebilme şansı yakalandı. Özellikle her ne kadar yabancı filmler izleniyor olsada günümüzde yabancı diziler izlenme oranlarında büyük bir artış göstermiştir. Popüler kültür içerisinde kendine büyük yer edinen yabancı diziler, Alıştığımız dizilerin aksine her bölümün bir film tadında işleniyor olması, özgün ve iyi içerikli konulara sahip olan dizilerin var olması izleyiciyi yabancı dizi izlemeye daha çok itmiştir. Bugünkü yazımızda sizler için Netflix’de yer alan konusu ve oyunculuklarıyla sağlam olan üç diziyi ele aldık.

1- Perfume

 

Alman yapımı bu dizi kusursuz kokuyu yaratmak için bir dizi cinayet işleyen katilin peşine düşen dedektiflerin hikayesini konu ediniyor. Alman yapımı film ve diziler sinema sektörü ve dizi sektörü açısından oldukça önem taşıyor. Çekim ve ışıklar sayesinde Almanya’nın o puslu havasında kendinizi en iyi kokuyu yapmak isteyen bir seri katil hikayesinin içinde buluyorsunuz. Filmde koku kavramı, cinayet, seri katil kavramlarının ele alınışı açısından çoğu gerilim türü olan dizi ve filmi eleyecek işleyişe sahip. Eğer Perfume filmini izledim konuya hakimim izlememe gerek yok diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dizi film ve kitabından izler taşısada kendisine ait senoryası ve işleyişiyle film ve kitabı geride bıraktırıyor.

 

2- The Sinner

 

Bir solukta izleyeceğiniz bu dizinin her sezonu farklı bir konuyu araştıran bir dedektifin araştırdığı konuları ele alıyor. Bugünkü yazımızda The Sinner’ın ilk sezonunu ele almak istedik. Ailesiyle deniz kenarında vakit geçiren bir kadının birden hiç tanımadığı bir adamı durduk yere bıçaklamasını ele alıyor. Dizi ilk bölümüyle bile akıllarda soru işareti bırakırken dizinin işleyişi ve gizemli seneryosuyla nefes kesiyor. Jessica Biel ve Bill Pulman’ın oyunculukları sayesinde diziyi bir oturuşta bitirmenize neden oluyor.

 

3- Tabulo Rosa

 

Belkide bu diziyi bu listeye eklememizin en büyük nedeni konusu, oyunculuklarıyla çok iyi olmasına rağmen hakkettiği değeri görmeyen bir dizi olması. Belçika yapımı bu dizide Annemie isimli bir kadın geçirdiği bir kaza nedeniyle hafızasını yitirmiştir. Polislerin kayıp olarak aradığı kişiyle bağlantısı ortaya çıkınca hatıralarını tekrar hatırlamak zorunda kalır. bir sezon dokuz bölümden oluşan bu diziyi çözmeye çalışırken, finaliyle sizi şok ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz