Birkaç cümleyle fotoğraflarınız artık hareket ediyor! İşte Apple’ın yeni özelliği

0
755 Okunma

Apple araştırmacıları, metin komutlarını kullanarak görüntü grafiklerini değiştirmeyi ayrıntılarıyla anlatan bir makale yayınladı. Şirket yeni bir fotoğraf düzenleme aracı üzerinde çalışıyor. Araç, durağan bir fotoğrafı yapay zeka kullanarak birkaç cümlenizle canlandırabilecek. Ayrıca Apple Keyframer adını alacak ve yapay zeka sistemine verilen görüntüyü değiştirmesini ve canlandırmasını bildirmek için doğal dildeki metni kullanacak.

Fotoğraflarınızı yapay zeka ile animasyon filmine çevirebilirsiniz

Apple kullanıcısıysanız, “keyframe” adını muhtemelen duymuşsunuzdur. Çünkü bu terim, Apple’ın Live Photos özelliğinin bir parçası. Bu özellik live photo modunda çekilmiş bir fotoğrafın sabit görüntü olmasını istediğiniz karesini seçmenizi sağlıyor.

Makaleye göre Apple Keyframer’da ise örneğin ağaçların olduğu bir doğa manzarası fotoğrafında, araca ‘yaprakların rüzgarlı gibi hareket etmesini sağlayın’ gibi komutlar yazabileceksiniz. Araç daha sonra fotoğrafın belirtilen bölümünü canlandıracak.

Apple’ın üzerinde çalıştığı araç gerçekleşirse animasyon konusuna meraklı kullanıcıların çok işine yarayacak. Araç iPhone kullanıcılarına temel animasyon araçları sunacak.

Yeni Apple Watch modellerinde bir skandal daha!

Apple’ın yapay zeka araçları konusunda olumlu yönde bir yaklaşımı var. Keyframer aracı, Apple’ın yapay zeka destekli görüntü düzenleme aracından hemen sonra geliyor. Ayrıca şirket, bunun OpenAI, Microsoft ve Google gibi şirketler ile rekabetten ziyade kullanıcı deneyimi iyileştirmeye yönelik bir adım olduğunu vurguluyor.

Keyframer aracı için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak önceki özellik tanıtımlarına dayanarak, Apple’ın detayları açıklaması, muhtemelen çok uzak olmadığını ve kullanıcılar için dikkat çekici bir özellik olduğunu gösteriyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz