Nike ayakkabılar sağlık sorunlarına çare olacak!

0
495 Okunma

Dünyaca ünlü ayakkabı üreticisi Nike, son yıllarda geliştirdiği yenilikçi teknolojilerle ayakkabılara bir ruh katmaya başladı. Kendi kendine bağlanan ve sahibinin ayak konforu için aksiyon alan Nike ayakkabı modellerinin arkasında Tinker Hatfield yer alıyor. Air Max ve Air Jordans modellerinde imzası olan efsanevi tasarımcı ayakkabıların ilerleyen yıllarda sağlık sorunları yaşayanların hayatını kolaylaştıracağını söyledi. 

Baktığınızda sporcular için geliştirilmiş gibi duran ayakkabılar aslında sağlık sorunları yaşan kişilerin yaşam konforunu da artıracak. Hatfield yaptığı konuşmasında ayakkabıların teknolojiyi yalnızca sporcuların konforu için değil, engelli bireylerin koşullarını iyileştirmek için de kullanılabileceğine değindi. Eğilmekte ya da hareket etmekte zorlanan kişiler için ayakkabı bağlamak oldukça yorucu olabilir. Hatta bunu tek başına yapmak bile çoğu zaman zordur. İşte kendi kendini bağlayan ve ayak konforuna göre yapısı değiştirebilen Nike ayakkabılar bu sorunları çözecek.

Nike ayakkabıların teknolojik geçmişi

Ünlü marka 2016 yılında Mag isminde ayakkabısını tanıtmıştı. Sahip olduğu Adaptive Fit teknolojisi sayesinde bir düğmeyle kendi kendini bağlayabilen ayakkabı  o dönem oldukça ses getirmişti. Ancak Mag tüketiciye sunulmadı. Nike o zamandan günümüze kadar HyperAdapt 1.0 ve Adapt BB modellerini de görücüye çıkardı. Bunlardan HyperAdapt, Mag modelinin son kullanıcı için tasarlanan versiyonu oldu. Adapt BB ise basketbol ayakkabısı olarak farklı bir giriş yaptı. Akıllı telefona bağlanan Adapt BB her oyuncunun ayağına göre şekil alabilen bir yapıya sahip. Neredeyse yarım boy genişleyebilen ayakkabı bir maç süresince oyuncunun ayak konforunu her zaman en üst seviyede tutuyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz