Nike mı, Puma mı? Yeni rekabet başladı

0
567 Okunma

Yakın zamanda bağcıklarını kendi bağlayan basketbol ayakkabısını tanıtan Nike’a Puma’dan karşı atak geldi. Nike’ın akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebilen ayakkabısına Puma’nın akıllı bağcıklara sahip ayakkabısı kafa tutuyor. Tasarım olarak benzer olan her iki ayakkabı akıllara Nike mı, Puma mı? sorusunu getirdi. Uzun yıllardır birçok alanda rekabet eden ikili için yeni bir rekabet alanı daha açılmış oldu. 

Nike Adapt BB basketbolcular için tasarlandı

Nike’ın yeni ayakkabısı doğrudan basketbol oyuncularını hedef alıyor. Oyuncuların ayaklarının maç sırasında rahatlık seviyesini ölçen ayakkabı duruma göre genişleyerek oyuncuya yardımcı oluyor. Ayakkabısı ayağını sıkmayan oyuncu ise daha yüksek performansla oynuyor. Nike, Adapt BB ismini verdiği yeni ayakkabısının sporcu deneyimini geliştireceğine inanıyor.

Puma FI’nin şarjı 1 hafta gidiyor

Nike’ın bu hamlesine Puma, FI ismini verdiği yeni ayakkabısı ile cevap veriyor. Tasarım olarak geleneksel Puma ayakkabılara benzeyen yeni ayakkabının dilinde bağcık görevi gören bir mekanizma bulunuyor. Yedi gün boyunca dayanan bir çift bataryaya sahip olan ayakkabının bataryaları ayrı olarak şarj edilebiliyor. Puma FI’nin bağcıklarını bağlamak için bir mobil cihaz ile bağlantı kurulması gerekiyor. 

Nike mı Puma mı daha çok sevilecek ilerleyen zamanda göreceğiz.

Yeni ayakkabıların fiyatları nasıl olacak?

Nike yeni ayakkabısı Adapt BB’yi şubat ayından itibaren raflara yerleştiriyor. Ayakkabı 350 dolarlık fiyat etiketine sahip. Puma FI’nin de Adapt BB’den aşağı kalır yanı yok. Gelecek yıl satışa sunulması planlanan ayakkabının fiyatı 330 dolar civarında olacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz