Nikon’dan ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması

0
111 Okunma

Nikon, fotoğrafların ve videoların sorunsuz bir şekilde görüntülenmesi, işlenmesi ve düzenlenmesini sağlayan yeni yazılımı NX Studio‘yu duyurdu. Yeni hizmet sayesinde fotoğraf ve video düzenlemeleri için gereken araçlar ücretsiz bir şekilde kullanılabilecek.

Nikon NX Studio

Nikon, dijital kameralar için geliştirdiği fotoğraf ve video düzenleme uygulaması NX Studio’yu herkese ücretsiz olarak sunmaya başladı. Üstelik üretici bu uygulamayı bir Nikon cihaza sahip olmasanız dahi kullanma imkânı sağlamakta. Nikon’un kameralarıyla çok daha fazla uyumlu olduğu belirtilen yeni hizmet; NRW ve NEF dosyalarının yanı sıra RAW formatındaki fotoğraf dosyalarıyla da çalışabiliyor. Ayrıca söz konusu platformu daha amatör işler için kullanacaklar JPEG ve TIFF formatını da kullanabilirler.

Nikon’un kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunduğu NX Studio uygulamasında; görüntü kırpma, düzleştirme gibi araçlar kullanılmakta. Ayrıca uygulama renk ayarlama, görüntü parçalarını pozlama ve rötuşlama işlemlerinin de kullanılmasını sağlıyor. Video bölümünde ise; arka plana müzik ekleme, birden çok kip ekleme gibi araçlar kullanabilmekte. Ayrıca oluşturulan ve düzeltilen içerikler YouTube ya da diğer sosyal medya platformlarında da doğrudan paylaşılabilirler. Son olarak Nikon tarafından ücretsiz sunulan NX Studio; şu anda Windows ve Mac cihazlar için ücretsiz indirilebilir durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz