Odaya göre doğru televizyon boyutu nasıl seçilir?

0
752 Okunma

Evde bolca vakit geçirdiğimiz bu günler televizyon en önemli teknolojik ürünlerimiz arasına girdi. Bir süredir sinemaların kapalı olması ve pandemi koşulları televizyondan film/dizi izleme oranını arttırdı. Hal böyle olunca yeni bir televizyona yatırım yapmak herkesin aklında. Evde kullanacağımız bu cihazların görüntü ve ses kalitesi kadar boyutu da önemli. Eğer odanız için doğru boyutlarda bir televizyon seçerseniz daha keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. İşte odaya göre doğru televizyon boyutu seçmenin püf noktalası.

Doğru televizyon boyutu nedir nasıl seçilir?

Odaya göre doğru televizyon boyutu nasıl seçilir?

Televizyon alırken genellikle aklımız hangi özelliklerinin bulunduğu, ses ve görüntü kalitesi gibi özellikler geliyor Halbuki çeşitli şekilde boyutlandırılan televizyonların hepsi sizin için uygun olamayabilir. Çok büyük bir odada küçük bir televizyonun rahatsız edeceği gibi, küçük bir odada büyük televizyon rahatsız eder. Peki doğru televizyon boyutu nasıl seçilir? Sorunun cevabı aslında çok basit.

Öncelikle boyutlandırmada kullanılan inç kavramına değinelim. Ölçü birimimiz ile 2,54 cm uzunluğa denk gelen alana inç denir. Televizyonun hem boyutu hem de konumlandırılması belli bir ölçü üzerinden yapılmalıdır. Odanızın boyutunu ve dizaynını belirledikten sonra inç kavramı üzerinden doğru televizyon boyutunu seçmek çok kolay. İşte doğru boyutu seçmenin adımları;

  • Öncelikle koltuklarınızın ve televizyonun duracağı alanı belirleyin.
  • Dizayn işlemi bittikten sonra televizyon izleyeceğiniz yerden; televizyonun konumlanacağı yere kadar olan mesafeyi ölçün.
  • Çıkan sonucu inç birimine çevirin.
  • Elde ettiğiniz inç birimini 3’e bölerek odanız için doğru boyuta ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil televizyon temizliği nasıl yapılmalı?

Kısaca örneklendirmek gerekirse; koltuk ve televizyon konumunun arasındaki mesafe 3 metre diyelim. Bunun inç cinsinden karşılığı ortalama 118’dir. Elde ettiğimiz sonucu da 3’e bölersek; 39 civarı bir rakam elde ederiz bu durumda 40 inçlik televizyonlar sizin için uygun bir boyut olacaktır. Bu sayede odanızdaki en yakın ve en uzak oturma yerlerini belirleyerek ortalamam bir boyut elde edebilirsiniz. Doğru konumlanan ve doğru ölçüdeki televizyon odanızda daha güzel bör görüntüye sahip olmasınızı sağlar. Aynı zamanda daha keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Doğru televizyon boyutunun nasıl seçildiğinden kısaca bahsettik. Siz televizyon satın alırken en çok nelere dikkat ettiniz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz