Olympus fotoğraf makinelerinden vazgeçiyor!

0
230 Okunma
Olympus fotoğraf makinesi-01

Fotoğraf makinelerini takip ediyorsanız, Olympus ismini duymamış olmama ihtimaliniz yok. Şimdi şirketle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sony’nin VAIO bölümünü satın alan şirket tarafından satın alınacak olan Olympus’un fotoğraf makinesi ve kameraları tarafı şaşırtıyor. Olympus fotoğraf makinesi tarafını satıyor, işte detaylar:

Olympus fotoğraf makinesi bölümünü satıyor

Japan Industrial Partners(JIP) tarafından satın alınacak Olympus fotoğraf makinesi ve kameraları üreten bölüm tamamen şirkete geçecek. Bir süredir söylenti olarak gündeme gelse de Olympus gerçekten de kamera işinden ayrılıyor. Şirket şimdi endüstriyel ve tıbbi görüntüleme ekipmanı tedarik eden çok daha büyük işine odaklanacağını söylüyor.

Olympus’un kamera işini yürütmemesinin çeşitli nedenleri var. Birincisi, şirket artık bütçesinin çoğunu tıbbi ekipman yaratmaktan alıyor. Bir diğeri ise şirketin kameralarından kaynaklı son üç yıldır para kaybediyor.

Olympus fotoğraf makinesi-02

Şirkete göre bu, kısmen “akıllı telefonların evriminin yol açtığı hızlı, kamera pazarındaki daralma” ya bağlı. Bu düşmanca ortamla “başa çıkmak için önlemler uyguladığını”, ancak açık bir şekilde bunu kurtaracak kadar yakın olmadıklarını belirtiyor.

JIP, şirketin mevcut modellerini satın alacak ve yenilerini geliştirmeye devam edecek. Şirket Olympus’un OM-D ve Zuiko markalarını da satın alacak. Şirket aynı zamanda farklı alanlarda karşımıza çıkabilir.

Fotoğraf makinesi gibi: Akıllı çamaşır makinesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz