Dünyanın en popüler akıllı saati hangisi oldu?

0
487 Okunma
dunyanin-en-populer-akilli-saati-02

Akıllı saat denilince akla birçok marka geliyor. Bu markalar arasında Apple, Samsung ve Huawei başta yer alıyor. Elbette istekler doğrultusunda birçok akıllı saat bulunuyor ve bu sayede insanlar da uygun fiyatlısından, güzel tasarımlısına birçok seçenek arasından tercihlerini yapıyor. Peki, dünyanın en popüler akıllı saati hangisi?

dunyanin-en-populer-akilli-saati-03

Dünyanın en popüler akıllı saati

Yeni yayımlanan verilere göre, Apple Watch dünyanın en popüler akıllı saati oldu. 2020 yılının ilk çeyrek raporlarına göre geçen yıllara oranla yüzdelik dilimini 1,1 oranında artırmış olan Apple, akıllı saat pazarının en popüler simaları arasında yer alıyor. Apple pazarın yüzde 55,5’lik kısmı tarafından tercih ediliyor. Geçen yılın aynı döneminde ise Apple’ın yüzde 54,4 oranında tercih edildiği görülüyor.

Apple’ın ardından Samsung geliyor. Samsung, geçen yılın ilk çeyrek raporunda yüzde 14,9 dolaylarında yer alıyorken, pazar paylarının değişmesiyle 13,9’a gerilediği görülüyor.

dunyanin-en-populer-akilli-saati-01

Huawei bu değerlendirmede muhtemelen others olarak listelenmiş olsa da pazarda irili ufaklı birçok akıllı saat üreticisi bulunuyor. Bunlar göz önüne alındığında ise yayımlanan verilerde others olarak adlandırılan, akıllı saat üreticileri 2019 yılının ilk çeyreğinde yüzde 23,7’i oranında popülerken, 2020 yılının aynı döneminde yüzde 22,6’ya düşmüş.

Bu durumda rakamlara göre yorum yapmak gerekirse, yalnızca Apple Watch geçen yıla oranla pazar payını artırmış durumda. Apple Watch’un tercih edilme sebeplerine bakıldığında ise sağlık uygulaması, temassız ödeme işlemlerinde kolaylık sağlaması, modaya uygun olması ve yerleşik uygulamalarıyla uyumlu çalışması olarak gösteriliyor.

dunyanin-en-populer-akilli-saati

Elbette Apple Watch’un da eksik kısımları da bulunuyor. Apple Watch’un uyku takibi eksikliği ve kabaca iki günlük pil ömrü, en çok eleştirilen özellikleri arasındaydı ancak Apple yakın zaman içinde uyku takibini ekledi ancak hala pil ömrü kısa.

Her şeyin yanında Apple’ın akıllı saat pazarındaki büyümesi göz önüne alındığında, dünyanın en popüler akıllı saatlerinden birisi olduğunu söylemek mümkün.

Apple Watch içine giren suyu nasıl çıkartıyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz