Ön yüklü uygulama devri sona erebilir

0
160 Okunma

Birçok teknoloji devinin Pazar payını arttırmasını sağlayan ön yüklü gelme durumu artık sona eriyor. Geçen hafta önerilen antitröst yasası eğer yürürlüğe girerse artık telefonlarda Facebook, Amazon ve Google gibi uygulamaları kullanıcılar istekleri doğrultusunda yükleyecek.

Teknoloji devlerini üzen haber: Ön yüklü uygulama devri kapanabilir

ön yüklü uygulamalar

 

Büyük firmaların kendi hizmetlerini ön plana çıkararak rekabette bir adım öne geçmesini sağlayan bu devir sona erebilir. Yeni bir telefon aldığımızda açar açmaz birçok uygulamayı halihazırda yüklü olarak görüyoruz. Sizin tercihinize kalmadan; Facebook, Google, Amazon ve kullandığınız telefon markasının hizmetlerinin çoğu ön yüklü olarak telefonlarda bulunuyor. Rekabet dengesini bozan bu sistem için geçen hafta Demokrat Temsilci David Cicilline harekete geçti. Önerilen yasa doğrultusunda artık ön yüklü kavramı ortadan kalacak. Eğer bu yasa kabul edilirse birçok teknoloji devinin rekabette avantaj elde etmesinin önüne geçilecek. Demokrat Temsilci David Cicilline yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

“Teknoloji platformlarının rakiplerine göre kendi ürünlerinden avantaj sağlamasını yasaklayan bu yasa teklifi; tüketicilerin hangi uygulamaları kullanacağına veya kaldıracağına kendilerinin karar vermesi gerektiği anlamına çıkıyor.”

Facebook kendi podcast servisini başlatıyor

Özellikle Apple gibi teknoloji devleri kendi hizmetlerini akıllı cihazlarında ön yüklü olarak getirerek piyasa da önemli bir yer elde ediyor. Önümüzdeki hafta sonuçlanması beklenen yasa tasarısının kabul edilmesi halinde; büyük küçük tüm şirketler aynı düzeyden rakip mücadelesine başlayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz