Oppo AR Glass 2021 tanıtıldı: Önemli bir rakip mi?

0
869 Okunma
Oppo AR Glass 2021

Akıllı gözlük pazarında karşımıza önemli aktörler çıkıyor. Öncelikle Google Glass bu noktada öncü sayılırken ardından farklı ihtiyaçlara yönelik farklı modeller ve markalar karşımıza çıktı. Akıllı gözlükler tarafında en son atılımı Huawei ve Snapchat yapmıştı. Bu gözlükler hem şık hem de akıllı özellikleriyle dikkat çekerken, Oppo’nun da bir süredir üstünde çalıştığı Oppo AR Glass 2021 tanıtıldı. Peki, bu alanda fark yaratabilir mi?

Oppo AR Glass 2021 özellikleri

Oppo AR Glass 2021

Oppo’unun Inno Day 2020 etkinliği ile birlikte karşımıza yalnızca AR gözlük değil aynı zamanda farklı ürünler de geldi. Artırılmış gerçeklik gözlüğü, ToF sensörüne sahip ve bu sayede ortamdaki derinliği algılayabiliyor. Bu sensör sayesinde aynı zamanda el hareketlerine ve sesli komutları da algılayabilen gözlük, özel bir optik sistemi de gözlük camlarında barındırıyor. Bu optik sistem ise kişilere 3 metre uzaklıktaymış gibi duran 90 inçlik bir ekran ya da görüntü getiriyor.

Gözlük söylendiği kadarıyla kişilerin ellerini 21 noktada işaretliyor ve üzerine sanal objeleri eklemeye olanak sağlıyor. GPS, Wi-Fi, Bluetooth ve benzeri kablosuz özelliklere sahip olan cihaz, CybeReal teknolojisi sayesinde artırılmış gerçeklik noktasanda fark yaratacak gibi duruyor.

Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa çıkan OPPO hoparlörün fiyatı açıklandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz