ÖSYM’de mobil başvuru dönemi!

0
201 Okunma
osym-de-mobil-basvuru-donemi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların başvuru işlemlerini ve tercihlerini cep telefonları üzerinden kolaylıkla halledebileceği bir uygulama geliştirdi ve ÖSYM’de mobil başvuru dönemi başladı. Mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) adı verilen uygulama sayesinde adaylar işlemlerini artık daha basit bir şekilde halledecek.

Gelişen teknolojiyle birlikte dijital dönüşüme ayak uyduran ÖSYM yaptığı duyuruda iki mobil sistemi hayata geçirdiğini belirtti. Mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve Mobil Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) olarak iki ayrı sistem ile yeniliğe adım atıldı.

Yapılan açıklamada adaylar artık akıllı cihazlarına yükledikleri bu sistemle ‘ais.osym.gov.tr’ web adresinden yaptıkları tüm işlemleri uygulayabilecek. Bunun yanında “Sınav görevlilerimiz de akıllı cihazlarına yükleyecekleri ‘ÖSYM Görevli İşlemleri Mobil Uygulaması’ ile ‘gis.osym.gov.tr’ web adresinden yapabildikleri tüm işlemleri yapabileceklerdir” denildi.

osym-de-mobil-basvuru-donemi-1

ÖSYM’de mobil başvuru ile işlemler kolaylaşıyor

AİS mobil uygulaması üzerinden adayların yapabilecekleri işlemler ise şunlar: “AİS mobil uygulaması üzerinden başvuru ve tercihlerini yapabilecek olan adaylar, bunlara ilişkin güncelleme ve görüntüleme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekleri gibi sınav sonuçlarını ve yerleştirme sonuçlarını da uygulamadan görüntüleyebileceklerdir.

Ayrıca adaylar, ÖSYM’ye gönderecekleri dilekçelerde kullanılan evrak referans numarasını da mobil uygulama üzerinden alabileceklerdir. Aynı zamanda şehit veya gazi yakınlık bilgileri SGK üzerinden sorgulanabilecek ve muafiyet hakları olan adaylar sınavlara ücret ödemeden başvuru yapabileceklerdir. AİS mobil uygulamasıyla adaylar, takip ettikleri sınavlara ilişkin bilgilere daha kolay ulaşabileceklerdir.”

Yapılan yeniliklere bildirim gönderme de eklendi. Yapılan açıklama ise şu şekilde: “Bu özellik sayesinde adaylar telefonlarına gelecek bildirimle açıklanan sınav sonuçlarından anında haberdar olacak ve başvuru tarihlerini kaçırmadan işlem yapabileceklerdir.

Adaylar, 2020-YKS dahil, başvuru süreci devam eden sınavlara başvuruları mobil uygulama üzerinden yapabilirler. Uygulama aracılığıyla adaylar şifre değişikliği, adres ve iletişim, eğitim ve sağlık bilgilerini güncelleme işlemlerini yapabilecekleri gibi, sınav ve yerleştirme takvimi sayesinde takip ettikleri sınavlara ilişkin bilgilere daha kolay ulaşabileceklerdir.”

YouTube’un Justin Bieber hakkındaki belgesel dizisi rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz