SpaceX insanlı ilk uçuş için tarih verdi

0
235 Okunma
SpaceX

Elon Musk ve SpaceX konu olunca iştahlar iyice kabarıyor. Musk, geçenlerde SpaceX’in insanlı ilk uçuşu için nisan ve haziran aylarının beklenmesi gerektiğinin altını çizmişti. Şimdi ise Ars Technica’danEric Berger, konu hakkında yeni bir tarihe işaret etti: 7 Mayıs.

Bildiğiniz gibi oldukça merakla beklenen bu uçuş denemesi için yıllardır çalışmalar yapılıyor. Oldukça önemli olan bu gelişme ise beklenenden yakın bir tarihe işaret ediyor.

Elon Musk’ın serveti 1 günde nasıl 12 milyar dolar arttı?

SpaceX ilk insanlı uçuşu yapıyor

Bildiğiniz gibi bir sürü fırlatma testi yapan şirket, başarılı bir fırlatış ve iniş için oldukça fazla çalışıyor. Crew Dragon için geçen yıldan beri yapılan çalışmalar önemli yolların kaydedilmesini sağladı. Ocak ayında SpaceX, Crew Dragon’un uçuş sırasında fırlatma testini tamamladı, bu da kapsülün Falcon 9 roketinden başarıyla ayrılabileceğinin bir kanıtı olarak karşımızda duruyor.

Bu noktada, SpaceX ve Crew Dragon için işler iyi gidiyor gibi görünüyor. Bu başarılı testlerin ve Musk’un önceki tahmininin ardından insanlı ilk uçuş için tarihin 7 Mayıs olması oldukça mantıklı duruyor. Elon Musk, Falcon 9 için Twitter üzerinden bir simülasyon da paylaşmıştı onu da aşağıya ekliyoruz.

SpaceX Ay’a gidecek olan ilk özel yolcusunu açıkladı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz