Otizimli kişilere umut olacak uygulama: KultureCity

0
178 Okunma
kulturecity

2 Nisan Otizim Farkındalık gününde, otizimli insanlar için çeşitli paylaşımlar ve destekler yapıldı. Birçok sivil toplum örgütü ve medya kanalları çeşitli paylaşım ve kampanyalar düzenlendi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken otizimli insanlar için hazırlık aşamasındaki bir uygulama duyruldu. KultureCity adındaki uygulamanın detaylarını birlikte inceleyelim.

KultureCity uygulaması nedir?

Henüz yapım aşamasında olan ve bağış toplayan bu uygulama, otizimli insanlara umut oluyor. Otizimin hastalık değil farkındalık olduğunu savunan KultureCity CEO’su Julian Maha, dünyada her 5 kişiden 1’nin otizimli olduğuna dikkat çekiyor. Uygulama yüksek ses ve aşırı uyarıcı ortamlarda rahatsızlık duyan bu bireyleri, hayata kazandırmayı planlıyor.

kulturecity

ABD’de otizimli kişiler için özel oda ve ortamların tasarlanmasından ilham alınarak geliştirilen uygulama, teknik eksikliklerden dolayı geçen yıl paylaşılamadı. Şu an da birçok eyalette kullanıma giren uygulama ile ortamların puan ve yorumlarını görerek otizimli çocuklarınızın da güvenle sizinle gezebilecek. Kayıtlı ortamların video, görüntü ve mekanı daha önce deneyimlemiş kişiler ile özel mesajlaşma ile mekan hakkında gitmeden yeterli bilgiyi alabiliyorsunuz.

Uygulama henüz ülkemizde hizmete girmedi. Kullanılabilir olduğunda herkesin satın alabileceği miktarda bir ücret ile kullanıma sunulacak. KultureCity gibi uygulamaların daha çok yaygınlaşması ve teknolojinin hayatımızı gerçek anlamda kolaylaştırabilmesi için, sizde bu tür uygulamalara destek verebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz