Oyun dünyasında kadının yeri!

0
51 Okunma

Ekonomiye yön veren sektörlerdeki kadın istihdamı artış gösterse de henüz yeterli seviyelerde değil. Birçok sektöre erkek egemen bir iş anlayışı hâkim. Bu durumu değiştirmek isteyen şirketler bulunuyor. Bunlardan biri ünlü oyun devi Nintendo. Şirketin kilit yöneticileri içinde birçok kadın yer alıyor. Bu sayede özellikle oyun dünyasında kadının yeri her geçen gün sağlamlaşıyor.

Bilgisayar oyunu oynayan kadınlara hitap etmek ve onları temsil etmek için kadın yöneticilerle çalışan Nintendo’nun oyun tasarımcıları arasında da kadınlar yer alıyor. Ayrıca şirket donanım tarafında da erkek egemen bir durumun söz konusu olduğunu ancak bunu değiştirmek istediklerini belirtiyor. 

Oyun dünyasında kadının yeri ile ilgili açıklama yapan Nintendo Direktörü ve Üst Düzey Yöneticisi Shinya Takahashi, yazılım geliştirme bölümlerinde birçok kadın geliştiricinin çalıştığını söyledi. Takahashi, çalışanların birçoğunun çocuk sahibi olduğunun ve bu durumda bile onlara rahat çalışabilecekleri bir ortam sağlandığının altını çizdi. 

Yayınlanan bir rapora göre 2018 yılında Nintendo Switch oyun konsoluna sahip kadınların sayısının yüzde 30 oranında arttı. 

Nintendo’da çalışan kadınlar, kadınların sayısının artması için teşviklerin artırılması gerektiğini düşünüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz