Pfizer, Covid-19’a karşı kullanılabilecek hapın denemelerine başladı

0
152 Okunma

ABD merkezli bir ilaç şirketi olan Pfizer, Covid-19 hastalığının başlangıç aşamasında kullanılabilecek bir hapı insanlarda test etmeye başladıklarını duyurdu. İlaç firmasının testlerine başladığı Covid 19 hapı sayesinde sağlık çalışanları ve erken aşamadaki Covid 19 hastaları virüsten korunabilecek. İşte detaylar:

Virüse karşı “güçlü” bir etki

Alman BioNTech ile başarılı bir Covid 19 aşısı geliştiren şirket, hastalığının ilk aşamalarında uygulanabilecek deneysel bir hapın insan denemelerini başlattı. Pfizer; bu antiviral ilaç adayının, laboratuvar çalışmalarında Covid-19’a karşı etkili olduğunu belirtti. Ayrıca Pfizer’ın PF-07321332 adlı ilacının virüsün hücrede çoğalmasını önleyecek bir proteaz inhibitör olduğu belirtiliyor.

Pfizer’in Baş Bilim Sorumlusu ve Başkanı Mikael Dolsten,

“Covid-19 salgınıyla mücadele, hem aşı yoluyla önleme hem de virüsü kapanlar için hedefe yönelik tedavi gerektirir. Yeni tip koronavirüsün mutasyona uğradığı ve Covid-19’un devam eden küresel etkisi göz önüne alındığında, hem şimdi hem de pandeminin sonrasında terapötik seçeneklere erişimin kritik olacağı görülüyor.” dedi.

Hastaların ilacı günde veya haftada kaç kez kullanacağı henüz net değil. Şirket ayrıca hastanede yatan Covid-19 hastalarında intravenöz kullanım için başka bir antiviral ilaç üzerinde de çalıştığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz