Pil ömrünü uzatmak için akıllı telefonlarımızı nasıl şarj etmeliyiz?

0
315 Okunma
Evet biliyoruz. Akıllı telefonlarımızın pilleri kötü ancak bu kısmen bizim hatamız!

Pil ömrü, akıllı telefonlarımızda yaşadığmız sorunlardan bir tanesidir. Akıllı telefonlarımızın batarya ömrünü  uzatmak ve  şarjının bitmesinden endişelemeden hayatımıza devam etmek istiyorsak, birkaç şeye dikkat etmemiz gerekiyor!

Tamamen şarj olduğunda takılı bırakmayın!

Pil Üniversitesine göre, telefonlarımızı tamamen şarj olduğunda geceleri fişe takılı bırakmak, uzun vadede akıllı telefonlarımızın bataryalarını öldürüyor. Telefonlarımızı şarj cihazından tam olarak şarj olduğunda,  çıkarmalıyız. Dikkat edilmesi gereken bu husus, yorucu bir egzersizden sonra kaslarımızı gevşetmeye benziyor.

Yüzde 100’e kadar şarj etmemeye çalışın!

Pil Üniversitesine göre Lityum iyon pillerin tam olarak şarj edilmesi gerekmiyor. Hatta, tam olarak şarj etmemek çok daha iyi! Çünkü, yüksek voltaja maruz kalan telefonların  batarya ömrü azalıyor.

Telefonlarınızı ne zaman isterseniz o zaman şarja takın!

Akıllı telefonlarımızdaki bataryaları, boş olduklarında büyük bir şarj seansı geçirecekleri şekilde şarja takmak yerine, gün içinde ara sıra şarj edersek, çok daha verimli bir batarya ömrü ortaya çıkıyor. Pil Üniversitesine göre, telefonlarımızı şarjlarının yüzde 10’unu kaybettiğinde şarja takmak gerekiyor. Açıkçası, bu yöntem pek çoğumuz için pratik değil. Bu yüzden akıllı telefonlarımızı istediğimiz zaman şarj etmek en mantıklısı!

Sık sık şarja takma yöntemi, akıllı telefonlarımızın pilinin daha uzun süre optimum performans göstermesini sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda gün boyunca sürekli olarak kullanabilme imkanı sunar.

Cihazımızı şarj ettiğimizde fazla ısındığını fark ettiğimizde ise , ilk önce şarj cihazından çıkarıp, telefonumuzu kapatmamız gerekiyor. Bu yöntem, telefonlarımızın pilinin sağlığını koruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz