Pinterest aramaları daha kapsamlı hale geliyor

0
200 Okunma

Dünyanın dört bir yanından çok sayıda kadın Pinterest’i birçok görsel konuda ilham almak için bir keşif aracı olarak kullanıyor. Gün içinde yapılan çoğu arama güzellik kategorisinde olunca platformun bu kategorisi de en popüler kategorilerden biri haline geldi. Geçen yıllar içinde Pinterest aramaları, özellikle kadınların cilt tonu, saç stili ve makyaj ipuçları ile ilgili bilgi alabileceği en etkili yerlerden biri oldu. Durumun böyle olduğunu farkında olan Pinterest de yeni çalışmalarını bu yönde yapmaya karar verdi. 

Geçen yılın başlarında kullanıcıların cilt tonu rengine göre sonuçlarını daraltmalarına yardımcı olacak kapsamlı arama özelliğini test etmeye başlayan Pinterest, yakın zamanda cilt tonu aralıkları ile ilgili daha fazla çalışma yaptığını ve sonuçların başarılı olduğunu duyurdu. 

Kullanıcılar önümüzdeki günlerde makyaj ve saç fikirleri ile ilgili Pinterest aramaları yaparken uygulamanın sol üst köşesinden, listeyi daraltmak için cilt tonu rengi seçebilecek. 

Yeni özellik için Inclusion & Diversity ekibi ile birlikte çalışan Pinterest, cilt ile ilgili yapılan aramalarının yüzde 60’ının koyu ten, soluk ten gibi anahtar kelimelerden oluştuğunu açıkladı. Şirket ayrıca açıklamasında, yapılan çalışmalarda bu bilgiden yola çıkıldığının ve insanların kişiselleştirmeye ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Pinterest ne işe yarar?

Aslında ülkemizde çok fazla popüler olmayan Pinterest özellikle Avrupalı ve Amerikalı kullanıcılar için favori sosyal ağlardan biri. Temelde video ve fotoğraf paylaşma platformu olan Pinterest özellikle görselliği seven ve görsel işler yapan kişilerin uğrak adresi. Sanatsal tasarımlardan yemek tariflerine kadar birçok farklı alanda görsellerin yer aldığı Pinterest’e daha çok kadın kullanıcılar hâkim. Yapılan açıklamalara göre Pinterest kullanıcılarının yalnızca yüzde 33’ü erkek. Bu da yeni arama özelliğinin ne kadar önemli olduğunun en somut kanıtlarından biri. Pinterest gelişimini sürekli olarak kadın odaklı yapıyor ve anlaşılan o ki bundan oldukça kârlı çıkıyor. Şirkete yakın kaynaklar, Pinterest’in 2019 yılında kârını ikiye katlayacağını söylüyor. Aynı zamanda şirketin 2019 yılının ortalarında halka açılmayı planladığı biliniyor. Şirket 13 milyar dolar ile 15 milyar dolar arasında bir değere sahip. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz