Play Store’un yeni güvenlik alt yapısı ortaya çıktı

0
151 Okunma
play store güvenlik önlemleri

Geçtiğimiz aylarda Apple tarafından atılan güvenlik hamleleri Google’ı da harekete geçirdi. Play Store için yeni bir güvenlik dönemi başlıyor. Kullanıcıları memnun edecek güvenlik önlemlerinin temelinde Apple’ın güvenlik politikası yer alıyor.

Google, Play Store için güvenlik alt yapısını tanıttı

Öncelikle Apple’ın güvenlik tarafındaki adımlarını hatırlayalım. Biliyorsunuz ki Apple geçtiğimiz aylarda güvenlik politikası ile ilgili bazı değişikliklere gitti. Firmanın yeni dönemi olarak görülen bu değişiklikler hakkında Apple şu ifadelere yer vermişti;

“App Store’daki 1,8 milyondan fazla uygulamanın her biri, katı gizlilik yönergelerine uymak ve verilerinizi nasıl kullandığını açıklamak zorundadır. Bir uygulamayı indirmeden önce gizlilik etiketini inceleyebilir, böylece uygulamanın size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz.”

Tamamen kullanıcıyı korumaya odaklı bu güvenlik önlemleri Google’ın da dikkatinden kaçmadı. Bunun ile ilgili çalışmalarını sürdüren Google nihayet yeni bir döneme geçiş yaptı. Artık “gizlilik” bölümü üzerinden hakkınızda toplanacak verileri görebileceksiniz. Artık kullanıcıların uygulamaların hangi verileri topladığını ve kullandığı özel güvenlik önlemlerini öne çıkaracak. Yeni uygulama hakkındaki tek detay elbette bu değil. Bir diğer detay özellikle ebeveynlerin yüzünü güldürücek. Çocuklar için güvensiz olan uygulamaların önüne geçmek adına çalışmada bulunuyor. Artık uygulamaların çocuklar için uygun olup olmadığı da açıkça belirtilecek.

Twitter’da e-ticarete adımını attı, alışveriş odaklı testler başladı

Kullanıcıların içini rahatlatacak yeni güvenlik önlemleri ile artık hem çocuklar hem de kendimiz için daha güvenli uygulamalar edinebileceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz