Popüler iPhone özelliği Andorid’e geliyor!

0
111 Okunma

Android çalışanları, mobil işletim sistemi olan Android’i geliştirmek için oldukça sıkı çalışıyorlar. Şirket, son dönemlerde iPhone’da bulunup Android işletim sisteminde bulunmayan özellikler üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmışlardı. Şimdi ise çalışmalar sonuca ulaşmaya başlamış gözüküyor. Şirketin Android kullanıcılarına Pil Sağlığı özelliği getireceği ortaya çıktı. İşte detaylar…

Pil Sağlığı özelliği nihayet Android’e geliyor!

iPhone kullanıcılarının oldukça sık olarak kullandığı pil sağlığı özelliği nihayet Android’e de geliyor. Peki nedir bu Pil Sağlığı özelliği? iPhone’larda bulunan bu özellik telefonun pil sağlığının ne durumda olduğunu gösteren bir özellik. Bu sayede kullanıcılar telefonda pil değişimini ne zaman yapması gerektiğini görebiliyor.

Android pil sağlığı

Android kullanıcıları cihazlarının pil sağlığı durumunu ölçmek için üçüncü sınıf uygulamalara başvurmak zorunda kalıyordu. Bu yolun ne kadar güvenli olduğu ise oldukça tartışılır. Ancak Android çalışanlarının bu duruma bir çözüm yolu bulması ile sorun ortadan kalkıyor.

Yakın zamanda gelen bilgilere göre şirket, Pil Sağlığı özelliğini test etmeye başladı bile. Aktarılanlara göre özellik Pixel akıllı telefonlara gelen Android 14 QPR2 Beta 2 güncellemesi ile Android Pil Sağlığı bölümde yer alacak.

Aynı zamanda bu bölümde cihaz pilinin özelliğini göstermeye ek telefondaki pilin algılanmaması durumunda bir uyarı gösterilmesi de bulunuyor. Görünen o ki gelen yeni güncelleme kullanıcıların bayağı bir işine yarayacak. Fakat şu an bu yeni özelliği Pixel sahibi ve Beta programına kayıtlı olan kullanıcılar görebiliyor. Test aşamasındaki özelliğin daha sonraki günlerde Android telefonlara da gelmesi beklenenler arasında.

ANDROİD VE İPHONE’DA KİŞİLER DIŞINDAKİ TÜM ARAMALAR NASIL ENGELLENİR?

Ancak bu özellik şirket tarafından alınan karar ile sadece Pixel modellerine özel olacağı da ihtimaller dahilinde. Bunu öğrenmek için önümüzdeki yılın ilk aylarını beklemekten başka bir çare yok gibi. Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz