Yapay zeka o ünlü tabloya “orijinal değil” dedi!

0
111 Okunma

Yapay zeka, hayatımızın hemen hemen her alanında oldukça yer kaplamaya başladı. Çok farklı çeşitleri ile insanların neredeyse tüm sorularına cevap verebiliyor, şiir yazabiliyor, kısaca her konuda vazgeçilmez bir parça haline geliyor. Bu kez de sanat dünyasında karşımıza çıkan yapay zeka ortaya attığı iddialarla oldukça şaşırttı. Yapay zeka ünlü ressamın tablosunun orijinal olmadığını ortaya attı. İşte detaylar…

Yapay zeka’ya göre ünlü Raffaello tablosu tamamen orijinal değil!

Hayatımızın her alanında yer alan yapay zeka bu sefer de sanat dünyasına el attı. Ünlü ressam Raffaello’nun birçok tablosu Rönesans dönemini yansıtan izler barındırıyor. Bu sebepten dolayı ressamın eserleri herkes tarafından incelenmekte ve analiz edilmekte. Yapılan bu incelemelere yapay zeka da dahil oldu ve ortaya attığı iddialar oldukça şaşırtıcı.

yapay zeka

Araştırmada kullanılan yapay zeka modeli kendisine sunulan tablonun orijinalliği yüzde 98 oranda doğru tahmin edebilen bir teknolojiye sahip. Bu doğrultuda ünlü ressamın pek çok eseri mercek altına alındı. Ardından araştırmacı ekibin titizlikte yaptığı çalışmalar sırasında incelediği tablolardan Madonna Della Rosa ( Güllü Madonna) adlı ünlü eser yapay zekanın şaşırtıcı bir iddia ortaya atmasına sebep oldu.

Söz konusu iddiaların asıl sebebi ise tablodaki Joseph adlı insan. Tabloda bulunan bu yüz çiziminin farklı birinin elinden çıkmış gibi görünmesi yapay zekaya göre tablonun orijinalliğini bozuyor. Araştırmacı ekip çalışmalarının sonuçlarını raporluyor. Ancak görünüşe göre ortaya çıkan sonuçtan dolayı henüz şaşkınlıklarını atamadılar.

Yapay zeka bu kez de mahkeme salonlarında!

Bu durum aynı zamanda sanat dünyası için de oldukça şaşırtıcı oldu. Peki siz bu tablonun orijinalliğine mi yoksa orijinal olmadığına mı inanıyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz