Renk Değiştiren Biyoalgılayıcı Dövme

0
973 Okunma

Dövme hızlı bir şekilde kendini ifade etmenin bir aracı olmaktan öteye gidiyor. Dövmeler, yakında kan alkol seviyelerini takip etmek veya cildi dokunmatik ekrana dönüştürmek gibi daha pratik uygulamalar için kullanılabilecek.

MIT ve Harvard’daki bir araştırma takımı, oldukça merak uyandıran alternatif bir algılayıcı geliştirdiler. Özel mürekkep kullanarak, kan şekeri düzeyinize göre renk değiştiren biyoalgılayıcılı bir dövme ortaya çıkardılar.

Renk değiştiren dövme nasıl çalışıyor?

Glikoz seviyesi gibi farklı biyometrik parametreleri inceleyebilen dövmeler, test sonucuna göre renk değiştirebiliyor. Biyosensitif mürekkepler kullanarak yapılan dövmeler, basit kimyasal reaksiyonlar ile çalışıyor.Kimyasal bir reaksiyon olduğu için veri işleme veya iletimi için herhangi bir güce gerek duymuyor.

MIT ve Harvard’daki bir araştırma takımı, oldukça merak uyandıracağa benzeyen alternatif bir algılayıcı geliştirdiler. Özel mürekkep kullanarak, kan şekeri düzeyinize göre renk değiştiren biyoalgılayıcılı bir dövme ortaya çıkardılar.

Vücudun belli başlı sağlık parametrelerini takip edebilmek için bir yöntem geliştiren ekip, dövme mürekkebinin yerine, kan akışındaki değişikliklere tepki veren ve renk değiştirebilen sıvılar olan bio algılayıcılar kullandı.Deride çok fazla glikoz tespit edildiğinde mürekkebin rengi kahverengi, çok fazla sodyum tespit edildiğinde ise yeşil olur. Mor ve pembe renkler değişen pH seviyesini göstermektedir.

İstediğiniz herhangi bir şekli verebilirsiniz

Bu mürekkep bir süredir çözülememiş olan bir soruna yeni ve zarif bir bakış açısı sunuyor. Bundan sonrası zamana kalmış. İlk başta dövmenin yapılışı rahatsızlık verse de, yapıldıktan sonra sizin biyolojik bir parçanız haline geliyor. Araştırmacılar, dövmenin kullanıcının istediği herhangi bir şekle dönüşebileceğini belirtti. Bu yüzden her kullanıcı kendine özgü geleneksel bir dövmesi olabilecek.

“Dermal Abyss” olarak adlandırılan projede, mürekkebin iki farklı formu şimdiye kadar domuz derisinde test edildi. Birincisi, hastanın kan şekeri seviyelerini izlemek üzere tasarlanır; konsantrasyon arttıkça yeşilden kahverengiye değişir. İkincide dehidrasyonu önlemek için sodyum konsantrasyonunu izliyor. Daha fazla sodyum olduğunda, daha yeşil bir renge bürünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz