Retro hissi sevenler için ”mekanik klavye”li bilgisayar

0
388 Okunma
mekanik-klavyeli -bilgisayan

Pek bilmediğimiz bir Çin markası olan Cenava, hem uygun fiyatı hem de retro yuvarlak yapıdaki mekanik klavyesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Benzer tasarımlardan sıkılanlar için yola çıkan Cenava, hem daktilo hissi veren bir klavye sunuyor hem de gelişmiş özellikleriyle kullanıcıları etkilemeyi başarıyor. Ceneva N145 dizüstü bilgisayar ile farklı ve niş bir kitleye seslenen şirket, bu modeli ‘’retro punk’’ olarak konumlandırıyor.

mekanik-klavyeli -bilgisayar

Mekanik klavyeli bilgisayar dikkatleri üzerine çekiyor

Klavyesinde yer alan tuşlar, normalde görmeye alışık olmadığımız türden bir tasarıma sahip. Yuvarlak kenarlara ve biraz daha yukarı doğru çıkık olan tuşlar, gerçekçi yazma ve tuşlara daha iyi vuruş deneyimi için hafif bir geri tepmeye sahip olduğu söyleniyor. Böylece hem görünüm olarak hem de his olarak retroya bağlı kalıyor.

mekanik-klavyeli -bilgisayar

Mekanik klavyeli bilgisayar Cenava N145, 399,99 dolarlık bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyorken, teknik özelliklerine bir bakalım. Geforce 940M GPU ve 2GB video belleğine sahip olan cihazın, full HD bir ekranı bulunuyor. Bunların yanında tam metal bir gövdeyi barındıran bilgisayar, arkadan aydınlatmalı bir klavye e sağ alt kısımda bulunan bir parmak izi okuyucusuna da sahip. Bununla birlikte unutmadan söyleyelim, Intel Core i7-6600U da bu cihazın içinde bulunuyor.

SSD ve farklı depolama seçeneklerini sunan Cenava N145, en iddialı olduğu alan elbette ki klavyesi. Rakiplerinden klavye tasarımıyla ayrılan modelin, kendisine çok güvendiğini söylemeden geçmeyelim.

https://pembeteknoloji.com.tr/googledan-telefonunuz-icin-ilginc-zarf-sistemi-22899/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz