Rollic Games 168 milyon dolara satıldı!

0
581 Okunma
rollic games, zynga, mobil oyun uygulaması, ABD'li teknoloji şirketleri

ABD’li teknoloji firması olan Zynga tarafından satın alınan Rollic Games büyük bir başarıya imza attı. Reuters tarafından aktarılan satış anlaşmasının detaylarına göre “G Knots 3D” ve “Tangle Master 3D” gibi “hypercusual” türündeki mobil oyunlarıyla bilinen Rollic; ilk etapta yüzde 80 oranında Zynga‘ya devredildi. Anlaşma gereği, şirketin kalan yüzde 20’lik bölümü ise önümüzdeki 3 yıl içerisinde kademeli olarak Zynga bünyesine katılacak ve böylece satış tamamlanmış olacak.

rollic games, zynga, mobil oyun uygulaması, ABD'li teknoloji şirketleri

Rollic Games’i tanıyalım

Aralık 2018 döneminde Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz ortaklığında kurulan Rollic Games, kurulduğu günden bu yana mobil oyunlar üretiyor. Daha çok hypercasual yani basit ilerleyen mobil oyunlar tarafına odaklanan şirket Money Maker, Fast DriverGold, Tangle Master ve Repair Master gibi öne çıkan yapımlara imza attı.

Rollic Games satılan ilk Türk oyun firması değil

Rollic Games, Zynga tarafından satın alınan ilk Türk oyun firması değil. Şirket geçtiğimiz dönemde bir diğer Türk oyun şirketi olan Peak’i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Zynga’nın mobil oyun tarafındaki radikal adımlarının arkasında daha kapsamlı bir şirket haline gelip faaliyetlerine bir oyun devinin bünyesinde devam etme planın yattığı söyleniyor.

Netflix sayesinde izleyebileceğiniz müzik belgeselleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz