Twitter’dan yanlış bilgi içeren tweetler için yeni düzenleme

0
333 Okunma
twitter yanlış bilgi, twitter

Twitter, yakın zamanda platform üzerinde yanlış bilgi içeren tweetleri bir uyarı yazısıyla göstermeye başladı. Özellikle eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından atılan tweetleri bu şekilde perdeleyen şirket, şimdi bu özelliği daha da genişletiyor. Kullanıcılar yanlış bilgi içeren tweet olarak etiketlenen tweetleri beğenme işlemini gerçekleştirmek istediğinde “yanıltıcı bilgi” etiketi ile karşılaşacak.

Twitter yanlış bilgi veren mesajları beğenme işlemini engellemeden uyarı verecek

Yeni gelecek özellikten Twitter hesabından bahseden mühendis Jane Manchun Wong, yeniliğin kullanıcıların beğenmesini engellemeyeceğini belirtti. Aynı zamanda benzer bir uyarı, kullanıcıların karşısına Tweeti retweetlemek isterken de çıkacak. Bu yeni özellik, Twitter’ın yanlış bilgilerin yayılmasını yavaşlatmak için aldığı diğer önlemlerle aynı çizgide olacak.

Gelecek yeni özellik ile şirket, kullanıcıların bir tweetin etkileşimini artırmadan önce o tweetten iyice emin olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Twitter özellikle ABD seçimleri sürecinde bu şekilde bir dizi önlem alarak yeni politikalar yayınlamıştı. Özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle herkes bilgiye çok kolay ulaşıyor ve bilgi paylaşımı da yapabiliyor. Bu yüzden bilgi kirliliği de oldukça yüksek. Sosyal medya platformlarının ise bu şekilde önlemler alması paylaşılan bilgiye güvenin artmasına veya azalmasına olanak tanıyarak bu kirliliğin önüne geçmekte oldukça yararlı olacak.

Burun spreyi ile COVID-19 önlenebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz