Rusya’dan internet şov!

0
354 Okunma
rusyadan-internet-sov-1

ABD’nin son zamanlarda bazı ülkelere yaptığı “internetinizi keseriz” tehdidinden Rusya’da payına düşeni aldı. Tehditlere boyun eğmeyeceğini bağımsız bir internet ağı kurmaya yönelik çalışmalar yapmasıyla göstermiş oldu. Yani anlayacağımız Rusya tüm dünyaya gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor…

rusyadan-internet-sovRusya devletinin kendi ürettikleri bu internet ağı, olası bir siber saldırı, savaş veya global internet bağının kesilebileceği herhangi bir olağandışı duruma hazırlıklı olabilecek şekilde geliştirildi.

Google yoksa onlar var!

Yakın bir zamanda Rusya hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamalara göre Rusya bağlantı kesme testini başarıyla geçti. Yapılan testlerin iki haftaya yakın bir süredir çeşitli seviyelerde gerçekleştirildiğini belirten Bakanlık Sözcüsü Evgueni Novikov; “sıradan internet kullanıcıları bu testlerin yapıldığını fark etmeyecek bile” diyerek iddialı açıklamalarda bulundu.

rusyadan-internet-sovİletişim Bakanı Yardımcısı Alexeï Sokolov ise “Amaç, Rusya’nın İnternet’in her koşulda güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamaktır. Görevimiz her şeyin her zaman çalıştığından emin olmak.” diye ekledi.
Kremlin’e göre, yürülüğe giren bu yasaların amacı; Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küresel sunucuların bağlantısı kesilirse İnterneti korumak ve özellikle Devlet hizmetlerinin ve bankacılık ağının çalışmaya devam etmesini sağlamak.

Tüm zamanların IMDb puanı en yüksek filmleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz